September 9, 2015

Cuti Tak di Rancang

Baru perasan tak publish. Duk dalam draf dah berzaman. Hahahaha
Takpelah alang-alang dah buat, publish je laaa entry berhabuk ni


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Selamat pagi dan selamat petang semuaaa....

Last month melawat En. Suami di Manjung. Asyik dia je yang balik sini. Jarang-jarang nurr la pulak turun ke sana.

Dah alang-alang pegi sana, En. Suami ajak pergi Pulau Pangkor. On je sebab sponsor by him...hehehe.

Nurr gerak dari Putrajaya dalam 9:15am.. Sampai di Manjung dalam 3pm lebih kurang. Tiket harga RM31.60. Ok laa.. Sampai sana terus pegi check-in di Marina Island Pangkor Resort dan Hotel. Tempat ni bukan kat Pulau Pangkor tau. Tapi seberang sini..berdekatan dengan Jeti .

En.Suami tunggu nurr sampai dulu baru check-in sebab nak guna gov rate..hehehe.. corporate rate pon ade tapi mahal sikit..So, guna pas keje nurr je laa... Rate 1 malam RM170 lebih ( Dah lupa rate yang tepat ) sorii.. Kat sini apartment rupanya. Request apartment 1 bilik je. Tapi bila masuk dalam apartment tu ade 3 katil. 2 single bed kat ruang tamu depan TV. 1 lagi queen saiz dalam bilik..tapi kecik je pon katilnya. Rasanya untuk tido sorg je sebab besar sikit je dari single bed. Ada Pantry.... Ni kalau datang satu family pun ok. Untung kitorg dapat bilik yang mengadap Teluk Muruh. Check-in sini hari Sabtu dan check-out hari Isnin.


Susun atur kat ruang tamu sebijik macam ni 
(pinjam gambar google)


Sebelah petangnya jalan-jalan kat Teluk Batik


Hari ke-2

Pagi-pagi lagi dah turun breakfast dan terus ke Jeti nak ke Pulau Pangkor. Jalan kaki 5 minit je dari hotel. Nampak jauh pulau tu. Tapi bila naik feri 10 minit dah sampai. 1st time naik feri...hehhee. Harga tiket RM10 pergi balik untuk seorang dewasa. Kanak-kanak RM5.

Sampai sana sewa motor RM30 untuk sehari. Pusing-pusing macam bosan pulak.. Takde la best sangat. Tengok dalam peta macam banyak je tempat best. Jenuh cari batu bersurat ingat kan macam mana. Rupanya batu besar..hahhahaa.. Pastu cari kubu Belanda. Boleh laa berhenti bergambar sekejap. Kitorg pusing lagi 1 pulau sampai ntah hutan & bukit mana ntah. Siap motor tak boleh nak naik..hahaha.. Aduyaii.. Nurr siap turun.. Bukan nurr berat tau tapi keadaan motor tu yang semput. Sabo je laaa..Dah la ade monyet..takut pulak kang diterkamnya kita.

Kat sini lebih kepada aktiviti air. Kitorang main jetski RM100 untuk 1 jam. Murah giler! Pastu mandi-mandi laut dah dekat kul 12 tengahari. Pusing2 lagi cari makan dan beli sikit2 makanan laut. Pastu dalam pukul 2:45pm dah gerak balik hotel. Sampai hotel ape lagi masing2 zzZZZ. Letih sebab dari pagi lagi berjalan. Faktor umur dah tak lasak cam dedulu...eh gitu..kihkihkih

Hari ke-3

En.suami dah keje. Jadi nurr tido je kat bilik tunggu masa nak check-out pukul 12pm. Naik bas balik Putrajaya pukul 3pm. Sampai Putrajaya pukul 9:30pm.



August 5, 2015

Review : Cover Face Naturactor, Octard & MCC

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

Sebenarnya dah lama nak buat review pasal cover face dari Meiko, Jepun ni. Baru ada kesempatan..
Nurr dah cuba ketiga-tiga jenis cover face ni.

Nurr start guna dengan Naturactor.. Ke-2 Octard dan last MCC.


Jenis kulit nurr : Berminyak, cepat berpeluh dan super duper sensitive.


pic kidnap dari Google

Naturactor
  • Coverage memang A tapi dia agak likat sikit
  • Tahan peluh..kalau korang nangis pun cover face tu mantain je :)
  • Sangat sesuai untuk kulit yang berminyak


Pic kidnap dari Google

Octard
  • Coverage pun memang A. Krim dia soft je
  • Nampak natural kalau pakai.
  • Cuma kalau yang kulit yang agak berminyak tidak sesuai sangat. Boleh je kalau nak pakai cuma kalau rasa berminyak dap2 je dengan kertas minyak / span.
  • Nurr pakai beberapa kali je pastu bagi kat my mum
  • Sangat sesuai untuk kulit normal hingga kering. 

MCC
  • Yang ni nurr pakai 2x je kot
  • Sangat-sangat tak sesuai untuk kulit berminyak. Dia cair OK. Oh stress pulak kita. Habis tisu bila dap2 kan. Pastu jadi kusam / kelabu.
  • Yang ni pun nurr bagi kat my mum.
  • Sesuai untuk kulit normal hingga kering

Ehhh nape semua bagi kat my mum?
Sebab kulit my mum kering. Jadi sesuai untuk dia laa..
Cuma cover face ni nurr tak boleh nak pakai harian sebab kulit nurr super duper sensitif. Nanti toing..toing..tumbuh cik jerawat.. Lagi stress.. Pakai time tertentu je. Kod pulak semua nurr guna 151.

MCC tu beli masa nak raya hari tu. Last2 beberapa hari sebelum raya beli 1 lagi Naturactor...huhuhu..
Sabar je laa... Semua ni nurr beli dengan kawan FB nurr, Pn. zunita sebab dah sah-sah tahu original dari Jepun. Dia penah study kat sana dan dia memang deal terus dengan Meiko Jepun.

Itu je lah nak citer..hehe. Pic sendiri tak transfer dar HP. Sekian.



July 1, 2015

Kekal Sihat Secara Menyeluruh dengan Vivix

Assalamualaikum dan selamat berpuasa hari ke 14.

Nak kongsikan berita baik dengan korang semua. Sepanjang bulan Julai ada promosi Vivix!
Yes! Yes! Dah lama dah nurr aim dengan Vivix ni. Bulan ni serius harga super duper murah. 2,3x nurr tekan kalkulator sebab tak percaya betul ke murah. Hahaha.. Nampak tak sungguh tak percaya campur dengan teruja.

Nurr cerita serba sedikit pasal Vivix ni. Cikidautttt




Vivix adalah supplement yang kaya dengan antioksida. Vivix kaya dengan resveratrol dan polifenol yang bertindak membaiki DNA dalam tubuh badan kita. Ia akan membantu pembentukan semula sel-sel yang rosak. Vivix juga membantu merawat tisu dan luka yang rosak akibat daripada pembedahan.

Bukan tu je tau. Sesiapa yang tengah ikhtiar nak berhenti merokok tu WAJIB cuba Vivix ni.
Memang Recommended

Apa kelebihan Vivix Shaklee?

like emoticon Agen anti penuaan. Awet muda - Rahsia jelita Rita Rudaini ^__^
like emoticon Mempunyai khasiat untuk membantu mencegah kanser. Anti-oksida yang sangat kuat
like emoticon Manfaat kepada kesuburan. Siapa ada masalah dapat anak boleh cuba
like emoticon Mengawal kolestrol dalam darah
like emoticon Membantu pemulihan DNA badan yang rosak kerana pencemaran
like emoticon Set kesuburan lelaki shaklee yang bagus untuk suami merokok

Ada 2 kelebihan kalau beli bulan ni



Beli 2 botol
Harga PROMO
FREE Vitalea
FREE Keahlian seumur hidup
FREE Postage
BONUS Cashback


Beli 1 botol
Harga PROMO


Pilih-pilih nak yang mana :)

Untuk maklumat lanjut dan konsultansi :
WhatApps : 017 7533563



June 16, 2015

Kekal Bertenaga di Bulan Puasa

Alhamdulillah bulan Ramadhan tiba lagi. Bulan yang dinanti-nantikan oleh umat Islam kerana pada bulan ini diwajibkan untuk berpuasa. Namun ada juga dikalangan kita mengalami masalah untuk berpuasa disebabkan mengalami penyakit tertentu dan jangan jadikan badan lemah sebab letih ketika berkerja sebagai alasan untuk tidak berpuasa.

Kali ini nurr berkongsi dengan korang semua mengenai Set Mighty 3 Gems Shaklee iaitu set untuk membekalkan tenaga berpanjangan ketika berpuasa di bulan Ramadhan.



Set Mighty 3 Gems ini terdiri daripada ESP, MealShakes dan Performance Drink Shaklee.


Jadi siapakah yang memerlukan Set Berpuasa Shaklee ini?

  • Orang yang berpuasa dan yang menggantikan puasa.
  • Lelaki dan wanita yang mengalami masalah gastrik.
  • Pesakit kencing manis.
  • Orang yang melakukan kerja berat.
  • Ibu yang menyusukan bayi dan ibu mengandung.
  • Orang bujang yang nak bersahur cara ringkas.
  • Orang tua yang cepat penat dan susah nak makan.
  • Kanak-kanak yang baru mula nak belajar puasa dan cepat penat ketika berpuasa.


Bagimana dan apakah kebaikan ketiga-tiga supplemen ini dapat membantu anda dalam menjalani ibadah puasa?

1. ESP Shaklee 
Kaya dengan protein memberikan rasa kenyang yang lama dan tenaga yang berpanjangan. Mmepunyai kandungan indeks glisemik yang rendah sesuai untuk penghidap kencing manis. Juga memiliki 9 asid amino yang penting. Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak dan tiada kolestrol. Untuk ibu menyusu ESP adalah milkbooster walaupun anda berpuasa InsyaAllah ESP bantu menghasilkan susu yang lebih baik.

2. MealShakes Shaklee 
Nutrisi yang lengkap dan juga multivitamin. Rasanya yang lazat juga memberikan rasa kenyang yang lama serta meningkatkan sistem imun.

3. Performance Drink Shaklee 
Minuman ini bantu untuk mencegah penyahhidratan dan mengurangkan kehausan. Performance Drink juga membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Produk ini eksklusif untuk mereka yang menetap di kawasan tropika dan yang aktif dalam kerja harian.

Cara Pengambilan Set Mighty 3 Gems ini sepanjang Ramadhan

Waktu Bersahur : 
Ambil segelas ESP + MealShakes + performance drink anda boleh campurkan ketiga2nya sekali.

Waktu Berbuka :
Minum segelas Performance Drink.

Waktu Sebelum Tidur : 
Boleh minum segelas ESP + Performance Drink.

**Makanan yang sunnah juga jangan dilupa iaitu kurma dan juga banyakkan minum air masak sewaktu bersahur.


Untuk yang NAK DIET dalam bulan puasa, ambik set ini + CINCH SHAKE. Ada jadual exclusivenya..alhamdulillah tahun lepas ramai customer turun 3-8 kg semasa bulan puasa dengan set ini dan cinch shake protein :)

InsyaAllah sepanjang berpuasa dengan mengamalkan supplemen ini anda akan merasakan kesihatan tubuh badan akan lebih baik dari sebelum ini.

Nak dapatkan tips dan jadual exclusive dari saya kena lah beli dengan saya. Kata esklusif kannn..hehe..

Pastikan kesihatan dan kecergasan masa bulan puasa tahap tip top supaya dapat beramal dengan tip top juga! Yela bulan Ramadhan ni setahun sekali je kan. Mestilah sepanjang tempoh sebulan tu kita nak beramal.

Nak order boleh terus whatApps nurr di 017 7533563 atau
PM di FB Nurr : Tuan Putri Nurr

Ni nurr kongsikan testimoni yang telah mengamalkan set ini sepanjang Ramadhan yang lepas 








June 10, 2015

Oh Seller Online.. Positif itu perlu

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Setelah buat pemerhatian dan ni adalah teguran untuk diri sendiri dan semua seller online di luar sana.

Perniagaan ni ada naik turunnya. Begitu juga pelanggan.. Kadang-kadang ada juga pelanggan jenis duk usha dulu...tanya harga dulu..macam-macam la. Kan kebanyakan seller online yang tak nyatakan secara terbuka harga yang ditawarkan. Jadi..... jangan salahkan pelanggan jika mereka tidak membeli barang yang kita jual. Anggap sahaja bukan rezeki kita. Positif ye.


Yang nurr perhati, sesetengah seller ni akan muat naik status tidak puas hati dan menyindir jika ada yang tidak beli barang jualannya. Hey! Come on lah! Korang kalau pegi kat shopping mall tu korang beli ke kat setiap kedai yang korang masuk? Tak kan?

Kita tak tahu keadaan bakal pelanggan kita tu. Mungkin dia berminat tapi kekangan dari segi kewangan. Jadi cuma tanya-tanya je dulu.. Sabar ok. Kalau memang dah Allah takdirkan rezeki kita dengan dia, I.Allah nanti dia akan jadi pelanggan kita. Silap-silap jadi pelanggan setia kita. Siapa sangka kan? Just positif ok.

Kecuali lah kalau bakal pelanggan berkenaan minta yang bukan-bukan sampai kan kita akan menanggung kerugian. Itu memang boleh guna istilah yang ni "Take it or leave it". Kadang-kadang bakal pelanggan ni saja nak menguji kita.. Nak try nasib.. Letakkan barangan yang kita jual sebagai eksklusif :) . I.Allah jika rezeki itu memang rezeki kita, buat macam mana pun tetapi rezeki dan begitulah sebaliknya.

Ingat! Untuk menjadi peniaga yang berjaya sentiasa positif dan bersabar :)


June 3, 2015

Selsema Cepat Baik

Assalamualaikum semua....
Selamat pagi.

Hari Rabu sudah,,cepat betul masa berlalu. Bangun hari ni rasa sihat dah.. Alaa...tak sempat nak ambil MC. Ehhh? Hahaha..

Isnin hari tu kena selsema ringan.. *1st time tahun ni kena selsema. Dalam hati ada "can" nak minta keluar pejabat ni. Alasan nak pegi klinik. Oke yang ni dilarang ikut ye. Tak baik untuk KPI korang. Tapi tinggal angan-angan je laa... sebabnya nak dekat lunch tu rasa macam tak berapa nak selsema sangat. Kecuali kalau kena panas memang mata sedikit berair la. Nurr memang macam ni kalau selsema..memang tak boleh kena cahaya matahari.

Nurr memang tak suka makan ubat. Serius! Memang akan elakkan selagi mampu.

Semalam ( Selasa ) selsema sikit-sikit je.. mungkin faktor work station bawah aircond (sejuk). Tu yang buatkan selsema jadi balik bila masuk ofis. Hari ini, Alhamdulillah SELSEMA DAH TAKDE!! Yeayy!! Suka sangat!

Nak tahu tak apa yang nurr amalkan?
Konsisten ambil Vitamin C. Vitamin C ni bagus tau untuk tingkatkan sistem imunisasi kita. Sejak amalkan vitamin C ni memang jarang la demam / selsema. Yang paling best kalau demam / selsema pun tak teruk. Ringan-ringan dan sekejap je.. Jadi takde lah mengganggu aktiviti seharian.

Nurr bukan main ambil sebarangan vitamin ye. Yelah nak masukkan dalam badan. Nurr pilih vitamin organik dan selamat iaitu Vitamin C Shaklee.

Korang tau tak 1 biji Vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji Sunkist. Woww!! Kalau kita nak makan 7 biji sunkist sekaligus memang kembung la perut kan..hehehe



Nurr memang sangat-sangat sarankan semua orang amalkan vitamin C ni. Bulan ni ada promosi tau. harga sangat murah dan berpatutan. Sebotol ada 180 biji ye. Jimat sangat! Korang boleh whatApps atau PM nurr di facebook.

WhatApps : 017 7533563
FB : Tuan Putri Nurr



May 25, 2015

REVIEW : SELAMAT TINGGAL RAMBUT NIPIS - PART 2

Selamat pagiiiii

Seperti yang dijanjikan... sambungan daripada Part 1.

Setelah bertahun cuba macam-macam produk, akhirnya beberapa bulan yang lepas... Kalau tak silap pertengahan bulan 2/2015. Nurr ada purchase beberapa supplement ni. Beli supplement ni bukan niat untuk rawat rambut nipis & gugur tetapi untuk kulit.

Masa tu dah sedar dalam bilik air rambut dah kurang berterabur. Lagi 1 bila sikat / ikat rambut macam agak tebal sedikit. Buat tak tahu je la sebab takut perasaan je. Bukan apa dulu-dulu kalau balik kampung mesti tanya " Tebal tak rambut k,long sekarang? ".. Hahahaha... Adik jujur jawab "Biasa je". Ok kali ni dah tak nak dah syok sendiri.

Sampailah En. Suami tegur "Sayang nampak cantik sebab rambut dah tebal"... Haa...nampak tak? Dengan berbunga-bunga cakap kat En.suami "Yelah, sayang kan makan supplement..Mesti rambut cukup vitamin". Sesetengah orang, ada yang berpendapat takpe rambut nipis ke botak ke sebab pakai tudung. Ingat ye! Rambut mahkota wanita.. Sape nak tengok? Opkos suami kita sendiri. Memang kadang-kadang dia tak cakap direct. Tapi dia ade bagi hint tau.. Contohnya "Sayang nampak sihat kalau rambut tebal sikit". Maknanya kita kena paham-paham la ye...

Macam nurr sendiri, En. suami bukan setakat bagi hint je tapi siap beli apa-apa produk untuk nurr.. Alhamdulillah.. syukur dapat suami yang prihatin macam ni.

Eh kemain bercerita tapi tak beritahu pun ambil supplement apa..hehehe
Nurr ambil produk Shaklee...ESP, Vit C dan Vit E.. Macam nurr cakap, ambil untuk kulit tapi bonus kat rambut. Protein memang diperlukan untuk rambut tau. Kalau sesiapa yang nak try boleh try set yang nurr guna tu. Tapi jangan lupa add-onn zinc complex. Kalau takde bajet just ambil Zinc Complex atau ESP + Zinc Complex.

Sape-sape nak try boleh contact nurr la ye.. boleh inbox kat FB : Tuan Putri Nurr atau whatApps ke 017 7533563. Kalau beli set nurr bagi diskaun tapi jangan lupa mention " SAYA PEMBACA BLOG NURR".




May 23, 2015

Dear Dumb Diary

Haiii.....

Sebenarnya tengah tengok cerita Dear Dumb Diary.. Pasal budak sekolah yang tulis semua benda dalam diary dia tu. Dia suka siapa... Dia buat apa..apa yang dia nak..macam-macam lagi la.

OK tak nak cerita pasal tu.... Tetiba rasa terimbas kembali zaman dahulukala. Masa zaman kecik rasa bestnya jadi dewasa. Tak sabar nak jadi dewasa...

Tak sabar nak masuk U pastu terjumpa BF masa tengah cari buku kat library... Haa.. Kononnya! Drama sangatkan. Hakikatnya siapa la mak jemah ni. Selekeh je masa studi dulu. Perasan selekeh sebab tengok gambar lama-lama. Patut la takde peminat! Hahaha

Tak sabar nak kerja..tak sabar nak pakai high heels, tak sabar nak kuar shopping dengan duit sendiri dan tak sabar nak drive kete sendiri. Hakikatnya sekarang malas giler nak drive.

Tapi tu la kan...masa kecik macam-macam impian yang kita nak. Jangan cakap korang takde rasa macam nurr rasa masa kecik ye! Nampak sangat tipu kalau takde impian tu.

Pastu berangan ada BF kacak...hahaha... Kuar dating.. Caring sangat-sangat! Oke ni pengaruh banyak sangat baca novel cinta. Sebab tu kuat berangan. Kurangkan baca novel cinta.. Tipu je semua tu..nyampah tau mak jemah!

Oh.. Hati tetiba feeling something... Rasa macam zaman sekolah dulu. Hahaha! Pang pipi sendiri.. Berangan banyak!

Sekarang ni baru tahu real life.. Tough ya! Bukan semua macam dalam novel ye. Untung la sape-sape yang cantik tu mesti banyak warna warni hidup korang. Eh tetiba!

Citer dah abes.. Tata titi titu

May 22, 2015

Review : Selamat Tinggal Rambut Nipis - Part 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca


Hari ni nurr nak sharing pasal rambut nipis dan keguguran rambut.
Bila semua pasal rambut nipis, gugur mesti risau sangat-sangat.. Yelah rambut tu mahkota kita. Sebab apa disebut mahkota sebab dia terletak kat paling atas dan tak tersembunyi.



Nurr pernah melalui fasa rambut nipis sehingga nampak kulit kepala. Scary kan? Hakikatnya begitulah... Tetapi itu duluuu.....

Dulu nurr ingatkan rambut nurr nipis ni memang sejak azali lagi. Bila orang tanya mesti cakap sejak kecil memang rambut nipis..jenis rambut halus. Kadang-kadang memang rasa down jugak laa... Pernah masa belajar housemate nurr siap sentuh lagi kepala nurr sambil cakap " Eee...nampak kulit kepala ". Korang rasa? Sabar je lah..

Sampailah bila dah kerja, rasa terdetik nak pegi jumpa pakar rambut. Nurr pegi Yxx Nxx Hair Care  di The Curve minta kawan temankan.. Rawatan percuma 1x. Masa tu la dia scan kulit kepala nurr. Tengok apa sebenarnya masalah. Korang tau tak, memang teruk sangat2! Apa yang teruk? Setiap 1 liang roma rambut nurr cuma ada 1 rambut sahaja. Korang bayangkan kalau rambut tu tercabut, maknanya dah takde dah rambut lain. OMG!! Itu tidak normal kata pakar berkenaan. Biasanya rambut yang normal dan sihat akan ada 3-4 rambut dalam 1 liang roma rambut tu.

Jadi apa yang nurr buat? Teruskan rawatan kat situ ke? Tak mampu uolssss T___T
Gaji nak makan pun tak cukup. Dia minta bayar cash RM2600 atau kredit kad. Masa tu tak tahu macam mana nak tolak. Yelah gaji kerani lepas grad sekitar taon 2008 dalam lingkungan RM800 sahaja. Korang rasa? Macam-macam alasan bagi kat konsultan tu. Dia pun macam memaksa walaupun dah cakap tak nak tak nak. At the End, berjaya keluar dari pusat itu tanpa teruskan rawatan. Tetapi tidak berjaya merawat rambut.



Panjang pulak entry ni... soriii*******



Ada 2 ilmu dan info yang nurr dapat semasa berjumpa pakar rambut.


1. Gunakan shampoo yang betul 

Semasa tuang shampoo atas tangan dan kalau rasa panas, JANGAN GUNA shampoo tu. Buang terus! Siap konsultan tu pesan " Balik rumah ni buang semua shampoo u ". Kalau rasa sejuk, maksudnya tu Shampoo yang sesuai.

Shampoo yang kita guna selepas bershampoo kita rasa rambut kering sebenarnya itu shampoo yang baik. Kerana betul-betul telah bersihkan rambut. Lepas tu baru pakai pelembap tapi make sure jangan sampai ke kulit kepala. Ramai yang salah anggap shampoo yang digunakan itu tidak sesuai jika rambut rasa kering selepas bershampoo.


2. Shampoo rambut setiap hari

" Bila you shampoo rambut? "
Ni soalan cepu emas yang ditanya tapi teragak-agak nak jawab. Nurr bagitahu 2-3x seminggu.. Siap kena marah dengan konsultan tu. " Kalau kita sabun badan kita setiap hari, kenapa rambut kita cuma shampoo 2-3x seminggu?! Muka pun kita cuci setiap hari " Errr T____T.
Rambut kena shampoo setiap hari lebih-lebih lagi kalau kulit kepala berminyak. Dia cakap lagi setiap hari rambut kulit kepala terdedah dengan kotoran ( kalau freehair ), kulit kepala berpeluh dan berminyak ( bagi yang bertudung ). Bila kulit kepala kita tidak sihat, ini yang menyebabkan akar rambut kita tidak sihat dan lemah.



Sebabkan tak mampu nak buat rawatan tu, nurr buat rawatan alternatif.
Nak tahu apa rawatan alternatif tu? Tunggu PART 2 ye! Hahahaha.....Penat jari duk ketuk keyboard


Part-2 <--- br="" updated="">

May 21, 2015

Tips Kurus bersama Nurr


WOW! Tajuk entry tak tahan...kihkihkih

Kurus sangat ke nurr ni? Tak kurus cekeding tak gemuk juga.. Yang sedang-sedang saja. Yang penting berat badan ideal. Alhamdulillah

Sempena hari Khamis nurr nak share tips tanpa perlu nak diet bagai. Eh kenapa hari Khamis?
Hahaha..takde apa-apa..saje-saje.



===========================================================

NAK KURUSKAN BADAN TIDAK SEMESTINYA PERLU IKAT PERUT
===========================================================


1. Wajib Makan Sarapan

Ya, faktor utama kita gagal menurunkan berat badan ialah RASA LAPAR dan perut minta diisi.
Ini antara sebab kita makan lebih dari yang sepatutnya. Selalu tinggal sarapan pagi.
Waktu pagi seeloknya kita makan makanan berat dengan menu sihat. Barulah bertenaga sehingga ke tengahari.


2. Berhenti Makan Sebelum Kenyang dan Makan Sebelum Lapar

Inilah amalan yang dianjurkan dalam Islam tetapi kita buat tak tahu. Sebab apa? Sebab gagal kawal nafsu makan. Nak-nak kalau makanan tu sedap sangat!


3. Jangan bertangguh makan

Tetapkan masa yang sama untuk makan setiap hari. Jangan bertangguh kalau lapar dengan alasan nak siapkan kerja atau nak kejar dateline.
Ingat! Makan semasa kita sangat-sangat lapar biasanya nafsu lebih menguasai dan menyebabkan kita akan makan melebihi yang sepatutnya.


4. Makan Snek


Jika lapar diluar waktu makan, elakkan mengambil makanan berat seperti nasi.

Jangan jadikan amalan " Bila lapar je makan nasi..Bila lapar je buka periuk nasi ".
Cuba makan snek seperti biskut dll.


5. Makan malam awal

Seeloknya sebelum maghrib kerana akan membantu perut kita menghadam makanan sebelum kita tidur dan menukarnya menjadi tenaga.


Jangan lupa tidur awal juga. Biasanya kalau kita berjaga sehingga lewat malam, kita mungkin akan rasa lapar dan menyebabkan kita akan makan lewat malam. It's ok kalau supper ringan-ringan macam biskut.


Last but not list. Jangan lupa minum air putih banyak-banyak. Kurangkan minum minuman manis-manis tau. Yang ni memang nurr amalkan setiap hari.


================================
Nak cuba Set Slimming bersama Nurr?
WhatApps / PM
017 7533563

FB: Tuan Putri Nurr

===============================




May 19, 2015

Nasi Arab Restoran Saba, Cyberjaya

Selamat pagi semuaaa....

Finally sampai juga kat Restoran Saba, Cyberjaya yang terkenal dengan keenakan nasi arabnya. Nurr ni nama je keje kat Cyber. Sebelum ni kalau orang tanya kedai nasi arab tersohor memang tak tahu..haha

Nak dijadikan cerita hari Ahad tu macam malas sikit nak masak sebabnya takde apa-apa dalam peti ais. So, En.Suami ajak makan nasi arab. Nurr on je laa..memang nak dia rasa nasi arab best tuh. Nurr tukang tunjuk jalan sebab dah tahu lokasi kat mana jadi senang la.




Nak cari Restoran Saba ni senang je sekarang ni. Sebelah The Pulze je... Alaa...shopping mall yang baru buka tu laa.. Hari Jumaat memang selalu jenjalan kat The Pulze ni. Kalau tak tahu The Pulze, boleh try cari Bus Station atau Tune Hotel. Dekat-dekat tu je laa..

Kitorg pegi dalam pukul 2 lebih. Sampai-sampai je, mak aihhh ramai giler orang! Full House oke! Tapi alang-alang nak sampai tunggu je laa... Kena tulis nama untuk Q. Tunggu pun takde la lama sangat dalam 20 minit gitu kot.

En. Suami je makan Hanith Lamb.. Nasi dia sedap dan berperisa.. Daging die pun lembut sangat. Ambil yang regular je..tu pun banyak. Nurr makan chicken grill je sebab dah kenyang makan sate kat umah! Rugi dah kenyang! Patut kalau nak pegi sini biarkan perut kosong. Takpe next time kita pegi dengan kawan-kawan pulak sebab dekat ngn opis. Jadi takde la rasa serba salah sebab En.Suami dah makan..hehehe....eh gitu?

Ok tu je la nak share. Recommended kalau korang nak makan nasi arab. Gambar makanan tak ambil sebab sampai je order terus makan..hahaha... tak sempat-sempat

May 13, 2015

Berpada-pada berkongsi di Facebook

Selamat petang semua :)
Sihat ke?

Baru je lepas jalan-jalan kat timeline Facebook. Macam-macam status ada. Paling nurr suka mestilah status-status yang membina. Ambil aura positif sket. Kipidap korang!

Cuma kan... ermmm....nurr sebenarnya just nak ingatkan diri sendiri dan juga sesiapa je yang baca entry ni. Bukan cemburu atau iri hati. Cuma berpada-padalah setiap kali share apa-apa sahaja di Facebook. Sebelum tekan butang post sila fikir 7,8 kali apa kesan jika kita kongsikan sesuatu.

Macam nurr sendiri pun setiap kali nak share ape2 mesti fikir banyak kali. Kadang2 tu baru tekan post cepat2 delete. Fikir semua benda..apa yang orang akan kata kalau tengok apa yang nurr kongsikan tu. Apa effect kepada diri sendiri selepas share tu. Sebab tu nurr kurangkan berkongsi pasal kehidupan peribadi nurr. Kongsi apa yang perlu sahaja :)

Baru lepas tengok seseorang ni berstatus isteri. Share gambar dengan suami nak kiss2, peluk2 atas katil..rasanya macam tak sesuai dikongsikan. Bukan cemburu atau iri hati dengan kebahagiaan korang cuma macam saya cakap lah. Bukan semua benda tu sesuai untuk tontonan umum. Ada sape2 nak kondem apa yang saya tulis ni? Kalau ada yang cakap "Alaaa...biasa la tu..tu pun nak kecoh". Kita ada agama...kita ada pegangan, Benda itu bukan biasa. Kalau betul biasa, pegi lah cuba berjimak dekat roundabout biar semua orang tengok. Bak kata UAI.

Ingatan dan nasihat ini untuk diri sendiri dan kamu..kamu..kamu... Tanamkan sedikit rasa malu dalam diri. Jangan buka aib sendiri nanti tak pasal timbul fitnah.

Ambil yang positif buangkan yang negatif. Berpesan-pesanlah sesama kita untuk kebaikan kita juga :)
Nurr bukan alim ulama..bukan juga orang yang hebat dalam agama. Cuma sekadar menegur apa yang dirasa tidak betul. Wallahualam~~

February 28, 2015

Dinner Texas Chicken

Selamat malam semuaaaaaa...

Alhamdulillah baru siap dinner.
Tapau fast food je... Petang tadi keluar cari simcard prepaid broadband Digi dari Putrajaya - Bandar Baru Bangi - Bangi - Kajang. Punya lah jenuh cari..Last-last sampai ke Metro Kajang mencarinya.

Masa kat Kajang tu En.Suami nak makan Texas Chicken pulak. Tapau je la sebab dah lewat petang. Sebelum ni pernah makan masa bulan puasa hari tu. Beli Mexican Wrap tapi nurr tak suka sangat. En. suami suka laa.. Kali ni nurr try Mexicana Burger pulak.



Tadaa...rasa dia ala-ala Zinger Burger KFC tu. Cuma dia rasa spicy sikit.. Ada la resepi rahsia Mexican Kannn... Nurr memang suka makan Zinger Burger, jadi Mexican Burger ni boleh dijadikan menu pilihan selain KFC. Harga pun not bad. 1 set ada air, kentang  dan harga RM11.90 sahaja.

Oh satu lagi kalau pegi sana jangan lupa try Askrim Sundae. Best gilerrr! Sebab lain sangat rasanya. Nurr bukan penggemar sundae. Tapi bila makan sundae Texas Chicken ni, 1 sudu pertama dah cakap kat En. Suami " Sedapnyeee!!". Sundae tu En. Suami punye. Dah sedap sangat, nurr pun apa lagi...share sekali la..hehehe....

Malam-malam makan fast food ni takde la risau sangat. Gemuk? it's ok sebab boleh makan benda ni ----> BENDA TAK NAK BAGI GEMUK

Nanti korang try la Texas Chicken ni. kat Kajang ada..kat IOI Mall Putrajaya pun ada ;)


February 27, 2015

Bertukar kepada ubat gigi tanpa Flourida

Salam Jumaat buat semua pembaca blog nurr..

Pernah tak korang terbaca / diberi tahu / buat-buat tak tahu berkenaan bahayanya ubat gigi berflorida?
Lepas nurr beli & baca buku Deathly Mist yang ditulis oleh Jerry D. Gray, nurr dah mula teragak-agak untuk guna ubat gigi yang mengandungan Florida.




Korang patut baca buku ni. Dalam buku ni penulis mendedahkan banyak konsiprasi yang dilakukan untuk rosakkan kesihatan dunia. Jerry D. Gray ialah seorang Jerman yang dibesarkan di Amerika dan juga bekas tentera US.

Dah baca buku ni tak kan nak guna lagi kan ubat gigi berflorida kan?
Oh tidak sesekali.

Pegi Mydin hari tu ada ternampak ubat gigi jenama Halagel. Terus je rembat.


Yang bestnye ubat gigi ni..Nurr rasa bersih sangat2 gigi..sampai ke petang gigi tetap rasa bersih. Serius tak tipu!
Nurr bukan nak promot ke ape..sebab nurr bukan duta produk Halagel pun. Cuma just nak share serius gigi rasa licin dan bersih je, Sebelum ni guna ubat gigi lain, rasanya lepas makan tengahari dah terasa tak berapa nak bersih.

Kenapa nurr dah tak nak guna ubat gigi berflorida?

April 7th, 1997, the United States FDA [Food & Drug Administration] has required that all fluoride toothpastes sold in the U.S. carry a poison warning on the label. The warning cautions toothpaste users to: "WARNING: Keep out of reach of children under 6 years of age. If you accidentally swallow more than used for brushing, seek professional help or contact a poison control center immediately."  
80 peratus daripada golongan muda di beberapa kota di Amerika Syarikat telah mengalami fluorosis gigi, yang mana tanda pertama yang dilihat akibat pendedahan Fluorida yang berlebihan. Fluorida juga menyebabkan kekurangan kalsium, yang boleh membawa kepada osteoporosis, penipisan tulang, keretakan, anemia, dan penyakit riket.US Public Health Service telah menyatakan bahawa Fluorida membuat tulang lebih rapuh dan enamel gigi lebih berongga.Fluorida juga menyebabkan penuaan sebelum masanya kerana ia merosakkan enzim. Ini memberi kesan kepada sistem kekebalan tubuh, sistem pencernaan, sistem pernafasan, peredaran darah, hati, buah pinggang, tiroid dan fungsi otak. Fluorida juga boleh menyebabkan hiperaktif dan IQ yang lebih rendah di kalangan kanak-kanak.

Nak beli tapi tak tahu kat mana?
Boleh beli online dengan Pn. Amalina ni. Dia pun ada jual Cocoa Tamar jugak. Cuba lah tanya kat FB dia :)
Beli online senang..nanti delivery depan pintu umah.

**Selamat bertukar ke ubat gigi tanpa florida ye semua :)
Yang penting Halal.


February 26, 2015

Review : Herb-lax Shaklee

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

Waaaa dah hari Khamis..Esok dah Jumaat. Pastu lusa yeayyy!!
Cepat betulkan masa berlalu. Macam semalam je hari Isnin.

Nurr nak citer satu benda. Perkara ni sangat memalukan terutamanya bagi seorang perempuan.
BUNCIT! ko ghaserr??

Aduyaii tak tahu nak citer macam mana. Pssttt kita cakap kita-kita je la ye. Sebelum raya cina hari tu, nurr ngan kawan nurr ada beli beberapa produk Shaklee. Yang nurr nak citer ni pasal Herb-lax.



Herb-lax ni memang bagus untuk perut.

Testimoni nurr sendiri :
Baru 2x telan herb-lax perut rasa lega sangat...Ringan je rasa...selalu rasa kembung, buncit. Ni perasan macam kempis sikit. Mungkin dia buang sisa toksin kat dalam perut. Nurr telan 2 biji je sebelum tido.

Testimoni kawan nurr aka k.ita :
K.ita takde bagi apa-apa feedback kat nurr masa dia telan 2 biji. Lepas dia telan 4 biji sebelum tido baru dia bagi tahu nurr, "Baguslah!" sambil tunjuk isyarat ibu jari.

Pengambilan Herb-lax ni 2-4 biji sehari bergantung kepada keperluan badan kita. Herb-lax ni bukan buat kita rasa  asyik nak ke toilet macam julap tu. Tidak tidak...Macam biasa je waktu pagi mesti "membuang" dulu. Cuma dia lawas je untuk keluarkan toksin-toksin tu semua.

Herb-lax ni nurr memang sarankan untuk sesiapa yang ada sembelit atau pun perut buncit.
Bagus juga untuk sesiapa yang ambil ubat kurus tetapi macam takde kesan. Ini mungkin kerana perut kita penuh dengan toksin sampai ubat yang kita ambil tu tak dapat diserap dengan berkesan.

Untuk kurus nurr syorkan pengambilan dengan Alfalfa dan Lecithin atau Lecithin sahaja.

Ni je la review yang nurr boleh kongsikan. Nanti nurr bagi review produk Shaklee yang lain.

Nak beli Herb-lax? KLIK SINI 




February 18, 2015

Kekakuan Sendi? Oh tidak!

Assalamualaikum dan selamat petang.

Pernah tak korang semua alami kejadian macam ni?
Tengah sedap-sedap baring sambil tengok TV. Pastu letak tangan kat kepala. Selang dalam 30 minit nak betulkan balik tangan tak boleh! Sakit dan seolah-olah kaku! Arghhhh! Panik! Gila tak panik tangan takleh gerak. Terpaksa la gunakan tangan satu lagi untuk bantuan luruskan balik tangan.

Mula-mula nurr tak tahu kenapa jadi macam tu. Rupanya ada kaitan dengan kekurangan kalsium dan juga mungkin faktor usia menyebabkan sendi sedikit terjejas. Kalau waktu malam / cuaca sejuk mesti terasa sendi sakit dan menyucuk-nyucuk. Abaikan je la sebab rasa muda lagi ( tak sedar diri betul mak jemah nih ). Lagi setaon nak masuk 3 series.. sedar la sikit! En. suami selalu je cakap "awak tu bukannya muda lagi. Kena la amek supplement".

Akhirnya nurr beli juga supplement sebab sendi bahu kaku. Mencegah lebih baik dari merawat. Risau takut lumpuh ke. Sape tau kan? Kalau operate? No no no! Jumpa doktor pun takut. Ini kan pula nak operate. Mintak dijauhkan laaa...

Apa yang nurr beli? Apa lagi kalau bukan produk Shaklee yang terbukti berkesan.

Korang cubalah gabungan ostematrix (untuk tulang) dan AJHT ( untuk sendi ). Kombinasi Ostematrix + AJHT ni memang terbaik! Korang cubalah. belum cuba tak tahu kesan dia.





Kalau nak beli boleh terus ke blog chanteqsihat
atau boleh juga whatApps nurr 0177533563 / PM je kat FB : Tuan Putri Nurr 


( Untuk pembaca blog nurr, nurr bagi harga kasih sayang )
Kod : Nurrstyle




February 17, 2015

TTC Part 2

Assalamualaikum..

sambungan dari TTC Part 1

Nak citer 4,5 hari ni macam tak bape sihat. Pening, loya, rasa menggigil. Padahal makan tak pernah skip. Kalau malam sekali pun tetap makan walaupun coco crunch dengan susu. Tak nak letakkan harapan setinggi gunung takut-takut ni sindrom PMS atau badan berangin.

Masuk hari ini dah 2 hari Cik. P lewat. Berjaga-jaga juga sebab ada jugak terasa sesekali sakit perut. Dah buat UPT tapi -ve. Kalau dah -ve tu maknanya takde la tu ye?. Mungkin Cik P saje nak bergurau. Tak pun dia pegi holiday sampai terlupa nak balik..Opss..gitu plak..hehe..

Tapi kadang-kadang kalau kita tertunggu-tunggu cik P, dia pon mula la malu-malu. Sabar je laa... Just wait & see.. Ada rezeki ada laa...haaa nampak tak betapa redha dan pasrahnya di situ..hehe

Nak share macam-macam yang nurr dah cuba

  • Buah zuriat
  • Minum susu kambing blend dengan kurma
  • Minum dherb tu
  • Minum pati gulsan
  • Makan buah delima
  • Urut dengan bidan kampung


tapi tu lah..orang cakap kalau dah belum rezeki, memang tak kan ada la. Walaupun banyak dah berikhtiar



***Doakan nurr dapat baby :)


February 12, 2015

Perginya Tuan Guru Nik Aziz

Assalamualaikum.....

Allahuakbar... Allahuakbar... Allahuakbar..

Innalillahi wainna ilai hirajiun...
Perginya seorang ulama yang dihormati, yang disegani dan disayangi.. Tuan Guru Nik Aziz.

9:45pm 12/2/2015, Pulau Melaka

Tiada kata-kata yang dapat diungkapkan..
Dari Dia kita datang & kepada Dia kita kembali.

Jangan lupa pesanan allahyarham...teruskan perjuangan menegakkan Islam sebelum kembali mengadap ilahi..

February 10, 2015

Review : Ostematrix Shaklee


Salam semua kawan-kawan pembaca :)

Entry ni Nurr nak cerita pengalaman my mum yang ambil ostematrix shaklee ni.

Mula-mula nurr beli ostematrix ni bersama dengan AJHT untuk Abah nurr sebabnya abah jatuh pokok dan kaki retak. Disebabkan ostematrix tu ada lebih (120 biji sebotol), nurr cakap kat my mum kalau sakit pinggang ke lenguh-lenguh ke kebas-kebas ke telan je ostematrix. Kalau bagus kenapa ada lebih? Mesti korang akan tanya macam tu. Orang tua biasa la...bab ubat ni susah bebeno kecuali kalau sakit dah tak tahan. Nak tau tak nurr setiap hari call tanya abah dah makan ubat belum. Siap reminder kat my mum paksa abah makan ubat. Oh abahku!




Ma nurr memang selalu mengadu kebas-kebas tangan. Selepas didiagnos ada sakit saraf, ma nurr penah sakit pinggang sampai ke pinggul sampai jalan pun terbongkok-bongkok. Time ni memang tak boleh buat apa-apa sebab sakit. Dah pergi ambil injection tahan sakit kat klinik kesihatan tak jadi apa-apa. Ma nurr pun jenis susah juga nak makan ubat. Mungkin sebab dah tak tahan sangat-sangat, akhirnya dia telan juga ostematrix.  Korang tahu apa yang jadi? It's miracle! Syukur sangat-sangat, ma cakap dah tak sakit pinggang dah. Suara pun dah ceria. Bila tanya "Ma makan ubat apa?". Dengan bangga dia cakap "Ma makan ubat yang klong beli la. Ostematrix". Syukur Ya Allah.

Sebab tu nurr suggest sesiapa je yang ada sakit-sakit macam ni cuba la ikhtiar ambil Ostematrix. Nak lagi best add-onn AJHT atau Omega Guard. Hadiahkan lah kepada ibubapa kita di kampung. Kesihatan mereka di saat lanjut usia ni sangat bernilai.

Kalau sesiapa yang berminat nak cuba / hadiahkan kepada orang tersayang boleh beli dengan nurr. Nurr bagi harga kasih sayang :)

FB : Tuan Putri Nurr 
017753356 ( WhatsApp / Telegram )
ID 924532

Oh lupa nak sharing..bulan Feb 2015 ni ada promosi untuk Ostematrix.
BUY 6 FREE 1 atau BUY 2 Less 5%

XOXO


February 6, 2015

Wang Hantaran : Apa Pilihan Korang?

Salam Jumaat dan selamat pagi.
Semoga semua pembaca blog nurr dirahmati olehNya.




Nak citer pasal mas kawin tapi tak tahu macam mana nak mulakan. Ermm..... OK lah senang citer nurr ceritakan berdasarkan kisah benar & pengalaman sendiri la ye.

Mas kahwin / duit hantaran ni biasanya pihak lelaki la yang akan terasa bebanannya kan. Kalau boleh nak bagi sikit je kan. Betul ke tak? Hahaha... Jawab jangan tak jawab. Nurr asal dari Kelantan, so mas kawin = wang hantaran. Masa tu nurr tak tetapkan pun berapa mas kawin tu (Biar pun sejak zaman sekolah dah pasang niat nak 8K paling minimum). Hahaha..gittewww.. Nurr cakap je kat En.suami, bagi la berapa pun asalkan ikhlas.

Nak dijadikan cerita, dalam masa proses persediaan tu kami berdua mengalami kesukaran aka sedikit ujian dari Allah (Masa tu tahun 2010). Setelah nurr berfikir dan berfikir...muhasabah diri...fikir baik buruk. Bincang dengan En.suami (walaupun pada mulanya dia tak setuju), namun akhirnya dia akur lepas nurr tegaskan betul yakin nak dinar sebagai mas kahwin.  Ini adalah satu cara macam mana nak elakkan orang bercakap-cakap? Al-maklumlah orang-orang ni kadang-kadang kalau mas kawin/wang hantaran sikit pun bercakap jugak. Yela soalan pertama yang biasa orang tanya " Berapa duit hantaran?". Makin banyak wang hantaran yang diterima, opkos la tanggapan tu makin tinggi. Jadi nurr minta wang hantaran nurr dalam bentuk emas iaitu Dinar. Nurr mintak tak banyak pun..5 Dinar je. Tapi alhamdulillah rezeki dari Allah, En.suami hadiahkan 10 dinar KGT :)

Apa yang bestnya wang hantaran dalam dinar emas ni adalah selepas kahwin. Cuba korang bayangkan apa jadi kalau nurr mintak wang hantaran dalam bentuk fiat (wang kertas)? Rasanya 1-2 bulan dah entah ke mana. Alhamdulillah nurr buat 1 keputusan yang betul. Masuk tahun ke-3 perkahwinan, 10 dinar tu masih ada.

Nasihat untuk yang bakal berkahwin, awal perkahwinan memang sangat struggle dari segi kewangan. Jika ada dinar (emas), sekurang-kurangnya itu adalah pelaburan. Kita boleh simpan (pajak) waktu kita perlukan duit. Fikir dan research untuk masa depan bersama ;)

Kalau berminat boleh berurusan dengan MKF Jewels. Salah seorang seller yang dipercayai. Nurr kalau apa-apa pasal emas memang selalu rujuk dia.


*** Selamat menempuhi alam berumahtangga kepada bakal pengantin di luar sana

February 5, 2015

Aku, Dia & PJJ

Salam & Selamat Pagi..

Hari ni nurr nak sentuh pasal Perkahwinan Jarak Jauh (PJJ).. Ye jarak jauh. Sape geng nurr angkat tangan cepat! :p

Jumpa sebulan sekali. Kalau ada rezeki, jumpa la 3 minggu sekali. Kadang-kadang tunggu gaji baru dapat jumpa. Korang yang tak PJJ tu untung. En. Suami selalu ada..ada teman nak berbual..ada teman nak pegi jalan-jalan. Macam nurr, kalau weekend duduk rumah je. Kalau bosan tahap gaban baru la ajak kawan keluar. Tu pon kadang-kadang je.

gambar pinjam kat google :p

Tau tak ape perasaan bila dah lama tak jumpa? Dan bila tertunggu-tunggu masa nak jumpa? Rasa nervous, gelisah, excited. Nurr rasa sebab tu la kot nurr tak lena tido malam..hehehe..sabo je la kan.. Macam baru bercinta plak rasanya.

Preparation? Of course la nak buat yang terbaik. Kemas umah, masak sedap-sedap, make sure penampilan diri cantik. Tapi yang tak bestnye bila masak tak menjadi. Adoiii....sebabnya nervous sangat nak buat yang terbaik sampai tak menjadi plak. Pastu kalo time En.Suami nak balik cik jerawat plak nak bertandang..adoiii..stress mak jemah! Pastu mula tempek apa2 dengan niat supaya cik jerawat tu surut. Tapi kadang-kadang makin kita belek dia, makin besar pulak dia. Eiiiiii...dushh3x!

Cadangnya Cuti Raya China nak pegi holiday dekat2 je. Apa aktiviti menarik yang boleh buat kat PD? Hotel / Resort mana yang best untuk check in? Suggestion Pleaseee.......


Psstttt: Doakan kami dapat anak


January 16, 2015

Benda simple perempuan wajib tahu

Assalamualaikum & selamat petang semua :)

Balik je ofis terus pegi pejabat Maintanance kat bawah blok. Amek lampu dengan starter. Memang niat nak pasang sendiri walaupun boleh request suruh dorang pasang. Benda ni sangat2 simple dan korang sume wajib tahu. Terutama jenis yang En. Somi selalu takde. Masa mula2 kawen dulu En.somi pon tak percaya isteri dia ni boleh buat... Hehehe..

Tak sia-sia dulu selalu tolong abah. Tukul ke gergaji ke.. Tu pun peralatan biasa yang penah nurr guna masa tolong abah. Nurr takde la lasak sangat.. Lasak sikit je.. He he he.. Lagi satu nurr jenis tak suka lengahkan kerja. So, bila suruh En.suami 2,3x tak bergerak, mula lah nurr amek tangga panjat tukar lampu sendiri. Amek elenkey, pemutar skru buka/pasang katil sendiri. Sampai En.somi bising cakap tu keje die...hehehehe. Sori En.somi, isteri u ni pandai buat kerjA macam tu.. Nasib la tak reti repair keta sendiri. Kalo tak lagi haruuu...hahaha!

Macam nurr ni En.somi selalu outstation berbulan2, jadi kena lah berdikari :-)

Hi En.somi yang jauh nun di sana jaga diri elok-elok untuk Pn. Isteri kat sini. Don't worry I'm OK

XOXO
-nurr-

January 14, 2015

Wordless

January 12, 2015

Salad Nuget Simple

Yum..yum..yum..jemput tengok ye semua.. He he. Ni namanya resepi perut lapar tapi malas.

Salad ni simple je
- Nuget ( goreng & potong )
- mixed salad
- tomato
- dressing salad

Gaul2..tadaaa.. Siap untuk dimakan. Kalo En.somi xde leh la buat macam ni.. He he..



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons