August 25, 2017

Review : Clinelle Whiten Up

Salam semua..

Ingat tak bulan lepas nurr beritahu pasal produk yang duk hunting. Nurr hunting yg jenis ni sebab sesuai guna cleanser brand ni tapi yg jenis untuk oily dan blemish prone skin. Saje la nak try untuk memutihkan pulak. Bila dah nama perempuan, putih jugak yg nak. Ini semua salah lelaki! Ehh..tetiba.. LOL. Baik korg ngaku korang mmg suka gegirl putih kannnn..

Nurr beli yang starter kit je sebab nak try dulu samada sesuai ke tak. Starter kit ni jumpa kat Guardian. Tu pun ada 2 pek je yang tinggal.


Bila dah try ni tak tahu la nak suka ke nak nangis. Nanti nurr up pic ye!


Cleanser : nurr tak guna sebab guna jenis oily dan blemish prone skin dari brand yg sama juga. Dah 5 tiub guna. Kira serasi la tu kan.
Daily moisture cream : sesuai sebagai mekap base tapi a bit oily.
Night cream : a bit oily. Nurr tak suka bila bangun pagi muka rasa berminyak. Possibility untuk naik jerawat tu sangat tinggi sebab kulit nurr mmg dah jenis oily. Walaupun dah tahu oily, still gigih jugak pakai dengan harapan yang tinggi. Never give up katanya...


Lastly...see.. What should I do? :(

Maksudnya moisturizer jenis ni tak sesuai dengan nurr... Arghhh stress still tak jumpa moisturizer yang sesuai.
Nak cari yang untuk hilangkan parut, hilangkan jerawat, kecilkan pori, mencerahkan, sihatkan kulit, boleh jadi mekap base. Ada tak yang complete camni?

August 7, 2017

Review : Nutox Moisture Emulsion SPF25 PA++

Salam
Good morning korang :D


Citer pasal moisturizer lagi... Sebenarnya dah berbulan duk hunting moisturizer yang lain tapi takde stok je.. Jenuh keluar masuk Watson's, Guardian dan farmasi. Sebab dah desperate sangat dan ditambah pula dengan review daripada MIL, maka terbeli lah nutox. Iols memang mudah terpengaruh...huahuahua.. Sebelum beli pon ada juga blogwalking review produk ni.

Moisturizer Emulsion ni rasa sejuk je bila pakai kat muka. Tekstur dia watery dan cepat serap dalam kulit. Bau dia bau bunga  ( Sori terlupa nama bunga tu :p )



Nurr beli sebab produk ni takde chemical yang berbahaya. No Paraben, No Mineral Oil dan No Colourant. 

2 weeks juga la duk tengeh kat muka. Balik kampung weekend aritu baru dapat tengok betul-betul kulit muka sebab kalau kat kampung memang jarang tempek mekap kalau nak keluar.

Seminggu pakai naik jerawat 2,3 ketul. Masih positif maybe healing proses. After 2 weeks, Omaigadd! Rasa nak nangis tengok pipi. Naik jeragat + pori-pori jadi besar. Terus rasa down. Maybe moisturizer ni tak sesuai dengan nurr. Bab jerawat 2,3 ketul boleh toleransi lagi..tapi kalo bab jeragat atau pori-pori oh tidak!

Nurr bagi kat ma. Harap sesuai la dengan kulit muka ma.. Walaupun sedih dengan moisturizer ni tapi hasrat nak guna serum nutox tu masih ada.

Semalam pegi guardian dah ada dah moisturizer yang duk hunting tu. Beli yang trial set dulu takut tak sesuai. Selama ni nurr duk guna pencuci muka dan toner brand tu. Pencuci tu memang dah banyak tiub guna. Alhamdulillah sesuai. Nanti nurr share review ye.
Byeeee

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons