August 17, 2011

Kad Raya Oh Kad Raya

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua

Macam mana puasa? OK? Jangan ada yang ponteng ye..

Di pagi yang hening ditemani lagu-lagu ni netbook dan radio yang terpasang kuat oleh rakan setugas (Mana 1 nak dengar tak tau), aku nak citer pasal kad raya..

taun ni aku x design kad raya pasal x sempat..so, aku "culik" je kat google

Kalau dulu time raya je tak sah kalau takde kad raya...kan?Kiranya tak lengkap hari raya tanpa kad raya. Sekarang korang dapat lagi tak kad raya? Susah kan nak dapat sekarang ni..Kalau dapat mesti excited sangat. Sekarang ni orang lebih prefer sms, kad raya digital, email tapi bagi aku feel dia tak sama macam yang kad raya yang posmen hantar tu. Kalau dapat je kad raya mesti kita tertanya-tanya siapa yang hantar..

Ingat lagi masa zaman sekolah dulu suka sangat beli kad raya yang kartun-kartun..Bila hari last sebelum cuti raya, letak kad raya tu kat bawah meja atau kat atas katil kawan-kawan. Aku ngan kawan-kawan saling bertukar-tukar kad raya...Tulis macam tak penah jumpa padahal hari-hari jumpa...haha...rasa macam kelakar je  tapi itulah kenangan..Sekarang mana nak ada kan...

Aku penah jugak dapat kad raya besarrrrr punyeeee! Siap pos laju lagi...hehe...malu aku orang datang hantar kat umah padahal kat raya je. Punya lah orang tu hantar sebab takut benda penting kan...hehe..sabar je lah...

Aku rasa tahun ni aku nak mengembalikan balik kemeriahan kad raya...hehe...esok nak beli kad raya laa...hehe

2 berani bersuara:

aku yang tak femes said...

pecah kaca, pecah gelas, sudah baca, harap balas...

la ni takdak orang sudi nak balas kad raya....

nurr said...

hakhakhak...pantun tu yg paling klaka..kalo budak2 yg tulis cmtu dlm kad raya aku leh trima..tp kalo org besar, rs cm klaka plak

a'a la ni tak dak org sudi balas

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons