December 31, 2010

Shopping penutup 2010


Setelah beberapa ari xde OFF 2 ari, alhamdulillah 29hb & 30hb aku OFF 2 ari.. So, sempat la aku bergegas ke KL mencari2 barang yang penting..Bkn tak boleh beli nanti tapi alang2 ade Y.E.S ni baik la aku bli trus. Dah settle2 barang2 ni nanti boleh la fokus untuk kenduri nanti.

29hb Disember 2010

29hb smpai tu dah petang..niat nk g Jalan TAR cancel gara2 bas rosak dan perjalanan dr pukul 9 pagi terpaksa delay ke pukul 11pagi..geram je rasa. Sampai2 sana dah kul 4 lebih..So, aku putuskan untuk berehat je sbb dah penat..Al-maklum la aku pon abes kje kul 8pagi. Konon2 kuat la nk g trus jalan TAR bagai..haha...Tapi malam tu kuar jugak la sekejap. Sempat gak rembat baju 3 helai (barang xde dlm list) dan sehelai kemeja polo utk dia (sales 50%). Ok la tu. 1benda dh beli (^_^) V



30hb Disember 2010

Awal2 pagi dah bangun sebab malam nanti dh nak balik. 1st Destination ke Jakel Shah Alam beli kain. Jakel kan ade buat sales 50%. Ingat nk terus beli kain untuk buat baju. Mula2 ingt nk beli kain yg biasa2 orang buat sanding tu. Tapi 'die' cakap m'bazir lak sebab pakai untuk 1x jew. Bila difikir2 betul gak. Baik beli yang boleh dipakai banyak kali. Then, kitorang pun macam tak jadi nak beli. Tetiba die nyer owner kejar kami dari belakang. Dia tnya "u nak kain macam mana,bape kos u? taxpe i carikan harga murah untuk u". Myb die rs kitorg x beli sebab mahal kot tp sebenarnye ms tu kitorg x decide pon nk kaler ape..miahahahahaha... Pastu aku ckp la nk kain yg simple2 & boleh pakai lagi lps tu. Pastu die pon ckp "Meh saya tunjuk kain chiffon ni untuk awak"....Haaaa....tu die....lagi simple lg mahal 4x hrga yg sarat2 tu... Tapi ok laa..bagi aku cantik la kain tu.. 4meter chiffon + 4meter lining, pastu dapat free 4meter satin utk sepasang baju melayu+kain sampin.. Yey! settle sudah benda ke-2 (^_^)V

Ok next destination ----> Alam Sentral Shah Alam. Barang yang nak di cari 1 baju kurung moden + 1 baju melayu. Puas pusing dalam tu x jumpe2 baju yang kitorg b'kenan aritu..Dah lupe kt butik mana. Turun naik..turun naik..bila dh jumpe yang b'kenan, saiz xde laa...warna yang nak xde laa...sabo je laa... Last2 'die' dh mengadu sakit kaki..hu3..tp aku steady lagi. Al-maklum laa....shopping..he3. Berehat sebentar kt Dunkin Donut. Then kitorg decide nak cari kat PKNS. Mintak2 la ade sbb jam dah kul 2pm lebih.

Pusing2 PKNS, jumpe la baju kaler yang kami cari tapi aku agak kurang b'kenan. So, KIV dulu..jalan lagi, cari lagi...jumpe2 baju jenis tu..sume yg kami jumpe baju jenis tu..aduyaiii...nampak cam nak suh aku pkai baju tu je..Last2 beli gak baju tu. Then, cari baju melayu plak. Tak susah cari..baju melayu camtu je la kan..he3.. Settle (^_^)V

Next destination, movie time!!!!! Tgk citer Gullivers Travel..not bad..boleh la tengok..tapi bagi aku citer Hantu kak limah balik rumah lagi lawak. Pukul 8.30mlm b'gerak balik sbb esoknye dh keje......


December 21, 2010

Tanggal 18/12/2010


Pengakhiran 2010, aku akhiri dengan sebuah memori & perjalanan idup yg bahagia dan teratur.. Akan aku mulakan kehidupan 2011 aku dgn kehidupan baru & cerita yg baru...
Oleh itu, aku delete sume entry2 lepas dgn niat ingin abaikan kisah suka duka sblm ni...biarlah menjadi 1 kenangan yg aku harap akan mematangkan dan mendewasakan aku... Kisah ape? Mungkin ade yg tahu...biar lah menjadi rahsia antara kita.


Tanggal 18/12/2010 1 kejutan bukan saje buat aku tp untuk sume....tanpa perancangan, ianya secara tiba2..



Kisah antara Aku & Dia... ^_^
1 janji termeterai antara 2 insan yang b'kongsi 1 hati & 1 jiwa

Takmo story banyak2..

To be continued ^_^



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons