May 3, 2017

Review : La'Rich Treatment Glow Foundation

Selamat pagi semuaaa...

Nurr tengah survey foundation yang best untuk kulit yang jenis kuat berpeluh, berminyak & senang naik jerawat. Buat masa ni nurr masih lagi menggunakan Meiko Naturactor dari Jepun.
Last week ada purchased 1 foundation ni direct daripada Owner. Produk OEM dan masih sangat baru di pasaran.




Bahan- bahan aktif : 
Minyak jojoba, Kolagen ikan salmon, vitamin C, vitamin E, serbuk mutiara dan SPF35



Ada 1 tone je.. Katanya sesuai untuk semua warna kulit dan untuk kulit berjerawat / bermasalah. Tekstur bukan matte ye tp berkrim cuma tak heavy. Harga RM25 sebab beli masa promosi. Harga asal RM29

Pro's :
1. Tahan lama
2. Kalau berpeluh tak melekat di tisu kalau lap
3. Rasa ringan

Con's :
1. Tak full coverage.. Myb kne pakai tebal / banyak layer baru cover. Nurr tak suka pakai banyak layer.
2. Tone kaler mcm tak sesuai dengan kulit nurr. Rasa mcm tak natural sebab nurr tak suka jenis yang nampak terlampau putih. Nanti nampak kelabu pulak. Hahaha

Kalau nak try mana tau sesuai boleh terus PM FB Owner : Ena Mariana Ibrahim


Memang saje tak mekap sangat sbb fokus kepada fondation kan.
( No filter )

So, hunting lagi sampai jumpa yang betul-betul best 

1 berani bersuara:

rainbow apple said...

Pernah try foundation or Cc cream Marykay? Memang best. Please wassap 0172338127 for more details

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons