May 3, 2017

Review : Susu Kambing Biodex

Salam semuaaa...

Alhamdulillah dapat juga try minum susu kambing biodex. Nurr tunggu masa yang sesuai je untuk minum. Al-maklum lah tester cuma dapat 3 sachet je.. TQ Biodex sebab bagi free tester kat saya.




Rasa lemak berkrim dan tawar! Hahaha. Tapi SAYA SUKA! Sebab kebanyakan susu kambing jenis tepung yang saya dah minum mesti ada gula tambahan seperti sukrosa dll. Saya tak pasti samada Biodex ada gula tambahan atau tak. Yang pasti rasanya tak manis seperti susu kambing jenama lain yang pernah saya cuba. Biasanya kalau beli on9, seller tak akan beritahu secara details kandungan susu. Jadi, saya akan beli gamble je la. Cuma kalau ada gula tambahan atau terlampau manis, saya tak kan buat belian seterusnya.




Susu kambing Biodex ni tak bau hamis ye! Selain tak rasa manis, lemak berkrim, susu ni sesuai untuk seisi keluarga. Recommended kalau nak bagi kat kanak-kanak.




Ada 2 perisa : Original dan Coklat.

HARGA : RM45 SM / RM50 SS
Berat : 550 gram




Yang coklat saya tak rasa lagi.. Tgk nanti kalau tester tu ada coklat, nanti saya update. Kalau tanya saya, mana-mana susu kambing saya lebih suka perisa original sebab nak kan khasiat yang lebih. Kadang-kadang campur dengan kurma. Maklumlah nurr kan tengah ikhtiar untuk dapatkan zuriat. Doakan Nurr ye :)

Review : La'Rich Treatment Glow Foundation

Selamat pagi semuaaa...

Nurr tengah survey foundation yang best untuk kulit yang jenis kuat berpeluh, berminyak & senang naik jerawat. Buat masa ni nurr masih lagi menggunakan Meiko Naturactor dari Jepun.
Last week ada purchased 1 foundation ni direct daripada Owner. Produk OEM dan masih sangat baru di pasaran.




Bahan- bahan aktif : 
Minyak jojoba, Kolagen ikan salmon, vitamin C, vitamin E, serbuk mutiara dan SPF35



Ada 1 tone je.. Katanya sesuai untuk semua warna kulit dan untuk kulit berjerawat / bermasalah. Tekstur bukan matte ye tp berkrim cuma tak heavy. Harga RM25 sebab beli masa promosi. Harga asal RM29

Pro's :
1. Tahan lama
2. Kalau berpeluh tak melekat di tisu kalau lap
3. Rasa ringan

Con's :
1. Tak full coverage.. Myb kne pakai tebal / banyak layer baru cover. Nurr tak suka pakai banyak layer.
2. Tone kaler mcm tak sesuai dengan kulit nurr. Rasa mcm tak natural sebab nurr tak suka jenis yang nampak terlampau putih. Nanti nampak kelabu pulak. Hahaha

Kalau nak try mana tau sesuai boleh terus PM FB Owner : Ena Mariana Ibrahim


Memang saje tak mekap sangat sbb fokus kepada fondation kan.
( No filter )

So, hunting lagi sampai jumpa yang betul-betul best 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons