August 5, 2015

Review : Cover Face Naturactor, Octard & MCC

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

Sebenarnya dah lama nak buat review pasal cover face dari Meiko, Jepun ni. Baru ada kesempatan..
Nurr dah cuba ketiga-tiga jenis cover face ni.

Nurr start guna dengan Naturactor.. Ke-2 Octard dan last MCC.


Jenis kulit nurr : Berminyak, cepat berpeluh dan super duper sensitive.


pic kidnap dari Google

Naturactor
  • Coverage memang A tapi dia agak likat sikit
  • Tahan peluh..kalau korang nangis pun cover face tu mantain je :)
  • Sangat sesuai untuk kulit yang berminyak


Pic kidnap dari Google

Octard
  • Coverage pun memang A. Krim dia soft je
  • Nampak natural kalau pakai.
  • Cuma kalau yang kulit yang agak berminyak tidak sesuai sangat. Boleh je kalau nak pakai cuma kalau rasa berminyak dap2 je dengan kertas minyak / span.
  • Nurr pakai beberapa kali je pastu bagi kat my mum
  • Sangat sesuai untuk kulit normal hingga kering. 

MCC
  • Yang ni nurr pakai 2x je kot
  • Sangat-sangat tak sesuai untuk kulit berminyak. Dia cair OK. Oh stress pulak kita. Habis tisu bila dap2 kan. Pastu jadi kusam / kelabu.
  • Yang ni pun nurr bagi kat my mum.
  • Sesuai untuk kulit normal hingga kering

Ehhh nape semua bagi kat my mum?
Sebab kulit my mum kering. Jadi sesuai untuk dia laa..
Cuma cover face ni nurr tak boleh nak pakai harian sebab kulit nurr super duper sensitif. Nanti toing..toing..tumbuh cik jerawat.. Lagi stress.. Pakai time tertentu je. Kod pulak semua nurr guna 151.

MCC tu beli masa nak raya hari tu. Last2 beberapa hari sebelum raya beli 1 lagi Naturactor...huhuhu..
Sabar je laa... Semua ni nurr beli dengan kawan FB nurr, Pn. zunita sebab dah sah-sah tahu original dari Jepun. Dia penah study kat sana dan dia memang deal terus dengan Meiko Jepun.

Itu je lah nak citer..hehe. Pic sendiri tak transfer dar HP. Sekian.



0 berani bersuara:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons