July 10, 2013

Menu Bersahur | 1 Ramadhan

Assalamualaikum dan selamat pagi semua

SELAMAT BERPUASA KEPADA SELURUH UMAT ISLAM DI DUNIA

Pagi tadi bangun just panas kan apa yang dimasak semalam. Awal tau ai bangun. Kul 4 pagi uollsss.. Bangun awal sebab nak sambung tido balik..hahahahhaa....En.somi plak komplen sebab awal bebeno katanya. Esok suh bangun kul 5...baiklahh...xde can la nak tido esok :p



Nasi minyak tetapi terlebih kaler..hehehe...dengan ayam kerutub..nyum3x...Bersahur biasanya satu dugaan la jugak kan. Nape nurr cakap dugaan? 

1. Sebab kena bangun time tengah sedap2 tido
2. takde selera nak telan sume makanan tu

Dulu nurr pun macam tu jugak. Tapi sebenarnya atas mentality kita masing-masing. Macam mana kita set kan dalam otak kita.

Dulu nurr memang tak selera nak makan pagi-pagi. Sampai la nurr ubah mentaliti dan cakap kat diri sendiri "SEDAPNYA MAKANAN NI". Lepas tu cuba makan dengan penuh berselera. Sama juga kalau minum air putih / air masak. Macam tu jugak.

Cubalah buat apa yang nurr amalkan untuk diri sendiri ni. I'Allah dapat makan dan minum dengan berselera semasa bersahur ^__^v





2 berani bersuara:

Cik Eka said...

amboi sdapnya... heheh..

eka kalu sahur, dah terbiasa makan makanan berat.

barula ada tenaga.

Pagi tadi makan sambal udang je. huhuhu. rindu nak sahur ngan family

nurr said...

hehehe..sama la..biasa kat kg memang dh terbiasa makan makanan berat2. rindu kan nak sahur dengan family kt kg

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons