July 14, 2013

Betul ke format dan cara hasilkan resume itu penting??










 Assalamualaikum dan selamat petang semua

petang-petang sebelum berbuka ni nurr nak share info mengenai resume

Macam mana korang semua buat resume? format pulak macam mana?

Ok! back to the topic.

Siapa cakap resume itu tak penting pun cara dihasilkan asalkan ada butir-butir yang diperlukan cukuplah. Siapa cakap? Pernah tak korang terfikir berapa banyak resume yang diterima oleh bakal majikan untuk setiap jawatan kosong? Berapa lama masa yang diperlukan untuk bakal majikan tu akan tengok resume kita? Adakah resume kita menarik perhatian untuk dia tengok?

Masa nurr blaja dulu-dulu, lecturer selalu je pesan. Antaranya ialah:-

1. bezakan resuma kita (kalau post la ye) dengan warna sampul surat.
2. format resume dan cara untuk menarik perhatian majikan untuk terus membaca (Ini paling penting)

Bagi yang tidak tahu bagaimana cara untuk buat atau tidak ada masa untuk update resume, sekarang ada cara yang mudah. Ada resume yang boleh ditempah atau senang citer kita upah orang je yang tolong buat resume. Contohnya kat sini ---> SERVIS KERJAYA

Sekarang ni dah tak macam dulu. Resume semua kena buat sendiri. Kalau sesiapa yang ada masa boleh beli e-book dan baca cara-cara nak buat resume yang boleh menarik perhatian dan kalau nak senang just upah je. tup..tup..resume dah tersedia..tinggal nak print je. Mudahkan?

itu saje nak share

Selamat berbuka semuaaaaa....bukan sekarang taw! nanti tunggu azan maghrib




0 berani bersuara:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons