December 30, 2012

Cantik Luar Dalam Tanpa Toksin

Entry ke-2 untuk malam ni...hehe...ini adalah info yang bagus untuk semua ye..sharing  is caring ^__^v

Jika korang sering berasa letih serta mengalami masalah alahan, selulit, berat badan dan masalah penghadaman, maka itu bermakna korang mempunyai toksin yang berlebihan dalam badan...jeng..jeng...jeng....

kat sini nurr nak kongsikan cara detoksifikasikan toksin bagi menyuburkan badan dari dalam....hape korang ingat pokok je ke nak subur-subur..kita manusia pon nak subur jugak hokey...hehehe







sumber: Utusan Malaysia, 29 Disember 2012

Countdown 2012 | 2013

Assalamualaikum dan selamat malam semua

tinggal 2 hari saje lagi kita akan meninggalkan 2012  chehhh..konon2 sedih plak..huahuahua....



2012 meninggalkan banyak kenangan suka duka untuk nurr.. 2013 bermakna bermula lah hidup baru...status baru...suami baru...dan anak baru..opsss....i'allah kalo ade rezeki .. nurr berharap supaya 2013 memberi makna yang besar, mendapat kebahagiaan dan keberkatan kepada nurr 1 family.

Harapan untuk 2013 semoga sukses dlm hidup....menjadi seorang isteri yg sempurna disamping en.suami yg tersayang..m'jadi seorang ibu yg baik i'allah..seorang on9 bizwomen yg berjaya  dan seorang yg btl2 dpt laksanakan tugas yg diamanahkan dgn bertanggungjawab

Buat kawan2 semua, SELAMAT TAHUN BARU !!!


December 29, 2012

Tips Majlis Perkahwinan

Assalamualaikum dan selamat tengahari semua

rindunyaaaaaaaaaa kt blog nih.... dah lame x update... entry ni sepatutnya saya update aritu lagi tapi tak sempat....

Alhamdulillah dah sebulan lebih rumahtangga kami dibina...lagi 13 hari genaplah 2 bulan..cepat je kan masa berlalu.... tapi x terasa sangat..huhu....okes2..straight to the point 

nasihat pertama ---> JANGAN BUAT PREPARATION LAST MINIT! 

kat sini nurr listed kan ape yang perlu korang sume buat awal2 supaya tak kelam kabut nanti..nt takde lah 3 minggu nak kawen baru tergopoh gapah nak buat (berdasarkan pengalaman kitorg..stress sgt2)

  • kursus kawen
  • hiv test buat awal2 sbbnya valid sehingga 6 bln - Nurr aritu 3minggu nak kawen baru nak buat...nak pengsan rasanya (action je lebih ni) bila strip test kat hospital dah abes...kalo buat ikot lab 2 minggu baru dpt result..sedangkan borang kawen nak kena anta 2 minggu sebelum akad nikah)
  • pegi amek borang kawen, isi siap2 & sediakan dokumen selengkapnya - kalo blh 1bln nk kawen tu sume dh complete)
  • Baju akad nikah - yang ni pun satu hal..plez jangan gedix2 nak shopping on9..risiko okey! baju yang nurr beli on9 tu sesuai utk saiz s bkn xs...dan yg sedih lagi..senteng okey! Bayangkan sehari sebelum akad nikah, nurr pusing 1 bandar dengan kazen2 utk cari baju nikah...nebes giler sbb baju nikah takde!! abes kedai masuk sume takde...kecuali 1 kedai ni...saiz btl dah saiz nurr cuma ukuran die jahit tu x betul..last2 beli jugak sbb dah desperado...pastu maklong tolong alterkan balik..thx maklong!!
  • Bridal pun kena booking awal2, kena rajin survey semua bridal...make sure kena pegi fitting n try mekap okey! ini sangat penting!! nightmare rasanya kalo ikutkan dengan pengalaman nurr sendiri..terpaksa cari mekap last minit utk bersanding sbbnya mak andam yang sekali pakej pelamin tu x cantik mekap nye ms akad nikah! Bayangkan confident level time tu sgt2 la down...nak pandang org pon rs xnak sbbnya x confident.. Alhamdulillah jugak la bridal yg nurr mekap utk majlis bersanding dengan baik hatinya tlg fittingkan baju pengantin nurr..kalo tak menangis laa...seriously okey! baju tu FREE SAIZ! dan yg paling sedihnya bila nurr x dapat nak pakai gaun yg diidam2kan selama ni..sebabnya baju tu sgt besar..before ni pegi fitting ngam2 ngn badan..bila sampai time majlis x fit ngn badan nurr yg xs ni T____T....sedey taw... 
  • Goodies bag utk tetamu ~ nurr cadangkan korang beli je yg dah siap..tak payah nak DIY bagai..penat sangat2..sampai satu tahap nurr memang give up nak siapkan sume tu...Untung la ade sedara2 yang tlg siapkan..tu pon tolong dengan mulut skali..potpetpotpet... sabo je laa~~ lagi senang kalo korang amek je wedding planner...nurr rs walaupon mahal tapi berbaloi sebabnya sedara2 datang sume dah siap...tak payah nak tolong n komplen macam2..dan yang penting wedding planner ni dapat tunaikan tema perkahwinan impian kita
  • Makanan tetamu - yg ni nurr serahkan kepada my parents la sbb dorang lebih arif... 1 nasihat ye...kalo tetamu 800 org make sure sediakan utk 1000 org makanan..dan begitulah seterusnya..ini utk mengelakkan makanan tidak cukup..Alhamdulillah makanan time majlis kitorg cukup dan takde yang membazir :)


ni nurr share pictures dgn korg sume... 

Photographer: Just Picture Photography




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons