September 30, 2012

Secebis Memori di SLAK

Assalamualaikum dan selamat tengahari semua ^_^

Alhamdulillah...selesai sudah kursus induksi dengan jayanya...yeay!!! \(^___^)/
Lepas ni boleh la kompem pastu bleh la nak sambung blaja amek degree, nak amek KPSL sume...dh lama tunggu ni

Hari pertama rasa tak best dan bosan...sebab??? Takde kawan...wawawawaa...tengok2 kiri kanan..usha2 tepi blakang, ade 2 org yg aku kenal...pegi induksi sama2 masa kt INTURA dulu...1 dorm plak tu..ok lerr....tego2 member katil bawah dan tepi katil..yg penting cari geng dulu..nt xde la t'kulat2 sorang2 mcm rusa masuk kampung kan.... tgk bilik air/toilet...walawehhhh....x lalu haku....t'cari2 gak mana la si tetttttt yang kena sound kt fb aritu..kihkihkihkih....kalo jumpe pon xtaw nk tego cmne..segan pulop biar je laa

 Group Bersatu
bersatu kerrr.....?

kami jugak...yang penting air zul tu kena masuk gambar..hehehe

Next day, LDK.....group aku ade dlm 19org...ok laa....mula2 xde la bercakap sangat..maklum laa...aku kan pemalu..huahuahuahua....dengan dak2 laki memang aku slow sket sebab malu ::blushing:: lagi pon aku tak femes....huhuhuhu..

1 benda yang xbleh lupe pasal kes group aku ni haaa....kontrebesi sungguh! Malu dowhhh! giler ahhh! ntah ape2..tetiba jek! ade la sorang akak dlm group aku ni majuk sebab die punye pendapat tak diterima...kata kauuu!!!  Keje 1 kumpulan ni susah sket sebab kita kan ikut suara majoriti..tak sume pendapat diterima dan tak semua pendapat di tolak..so, kena la open minded sket...kitorang sume terpaksa la merendah diri mintak maaf berkali2...kalo ikutkan aku, mmg malas dh nk amek port bila maaf di reject berkali2... dan yang paling rasa x best bila die xde pon nak mintak maaf balik sebab dh buat kitorg sume camtu...ok fine! aku amek masa 2 ari gak la nk terima die balik sebab nak pandang muka pon rasa xbleh..serius!

Dejavu di SLAK!! Denggggg!!!! Syuh..syuhhh..syuhhhhhhh
Dah balik ni kena la tune balik otak...biar berada di landasan yang betul....huahuahuahua....anggap la 11 hari di SLAK tu macam citer Alice in Wonderland...kikikiki

Bila dh beberapa hari kat SLAK rasa mcm dh serasi...comfort kan diri mcm berada kat umah..bunyi ketapi tu memang langsung tak mengganggu tido aku....sedar2 je kul 5.30pagi...lena tido...telinga kalis bunyi..hehehe..

ok sekarang masuk part nk komeng-komeng...makanan best tapi macam kena catu..pelik! Aktiviti LDK patut kena ubah sebab bosan sket...xtaw la bosan sbb ape..myb sbb induksi sblm ni xtvt yg sama kot....
dan 1 lagi mende yg SANGAT PENTING dan kurang sesuai diamalkan oleh peserta2 yg sudah dewasa ini..kita bukan lagi dak skolah nk buat mende2 camni....fesi mungkin tak tahu...ade jugak 3,4 org peserta yg duk flirting2 kat tangga malam2 tp xtaw la kalo dorg ckp duk discussion ke hape kan, b'dua2an kat dewan la hape.....owhh..itu tidak sesuai hokey! xtaw la aku nak ckp tu b'kaitan dgn moral ke nilai ke...ape yg penting annoying...pokok tak kan b'goyang kalau takde angin yg b'tiup..kadang-kadang kita tak sedar ape yang kita buat...kita tak sedar ramai yg memerhati dan ramai yang tak suke..oleh itu berhati2 lah dengan setiap tingkah laku kita.....aku cakap ni bukan sbb dengki ok...sikit pon tak dengki..cuma kurang senang dengan kelakuan dan tingkah laku anda.....orang kata..bukan aku kata ni..aku senyum je " muka cantik tak guna, kalo hati dot..dot....dot...."

 free style

lulus dengan cemerlang, gemilang dan terbilang

urusetia dan fasi sgt TERBAIK! walaupon kitorg selalu kena marah..hehehe...kitorg paham sbb sume menjalankan tugas masing2 ^___^

Last day kat SLAK rasa mcm berat hati dan shedihhhhh......walau ape pon kitorg tetap kena balik gak sbb ade real life yg sedang menanti.....hope dpt jumpe lagi dengan semua...and i'll miss u guys!


September 16, 2012

Sang Hati


Wahai sang hati,
Kenapa engkau bergelora seperti lautan,
juga seperti sampan yang terumbang ambing dipukul ombak,
jelas terasa ketakutan...
takut jika dikecewakan...juga takut jika mengecewakan..

mampukah aku?
mampukah untuk aku mengecapi sebuah kebahagiaan
seperti pengakhiran sebuah cerita dongeng....

sedarlah wahai sang hati..
hidup tak seindah mimpi...
Teruskan hidup walaupun ia nya penuh duka..
walaupun penuh ranjau dan duri....
kuatkan diri mu
Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya

Sang hati,
menangis lah sepuas-puas hati mu
jika itu mampu tenangkan mu...
senyum lah untuk hari esok
walaupun hakikatnya kamu kesedihan




September 1, 2012

Tabahlah wahai sang hati

hati ku diuji lagi...perit rasanya....dah tak mampu untuk bertahan untuk kali ke-2....

Ya Allah, tabahkanlah hati ku..sesungguhnya Engkau lebih mengetahui apa yang terjadi T__T


:: lagu ni takde kena mengena dgn cerita di atas..cuma soundtrack bg sedih sket::
*********

Seluas angkasa ku hampar cinta
Luhur hati hanya bagimu saja
Bagai udara untuk ku bernyawa
Dikau bak cahaya
Penyuluh jalan gelita

Mahligai indah ku impikan kasih
Tanda bersemi semua janji kita
Tapi takdir tak semanis harapan
Setiamu berpaling ketika dia menyapa

Langit menangis seakan mengerti
Peritnya rasa aku
Melihatmu dengannya
Apakah silapnya aku

Namun ku nanti dikau kembali ke pangkuan ini
Meskipun ku terluka
Cubalah untuk mengerti

Langit menangis seakan mengerti
Peritnya rasa aku
Melihatmu dengannya
Apakah silapnya aku

Namun ku nanti dikau kembali ke pangkuan ini
Meskipun ku terluka
Cubalah untuk mengerti

Mahligai indah ku impikan kasih
Tanda bersemi semua janji kita
Tapi takdir tak semanis harapan
Setiamu berpaling ketika dia menyapa

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons