December 5, 2011

Masalah Sebelum Starting Window & Slow

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Fuhhhh lama bebeno rasanya aku tak jenguk-jenguk sini.... beberapa minggu yang lepas Asus kesayangan aku ni  sakit sikit..tak tahu la kenapa... Bila on je kuar macam gambar kat bawah ni...


Tanya-tanya orang, ade cakap kena virus laa...ada cakap guna OS(operation system) lebih laa...macam-macam..Solution? Rata-rata suruh aku format balik..Tapi aku tak nak..kalau format tu jalan terakhir la...Cari solution lain..dan last skali member aku kat fb ajar kan aku camni..die cakap tak perlu format pun..cuma ada masalah system je..

kalau korang pun mengalami masalah yang sama cuba try cara ni

My computer --> Properties --> Advance System Setting --> system properties --> Advanced --> Start up & Recovery --> Setting


Tukarkan second kat system start up tu ke 0...dua-dua ok tukar ke 0...Pastu tick kat yang ke-2..Pastu klik OK..try restart...

Asus aku dah kembali pulih seperti biasa dan yang penting laju je sebelum dan selepas Starting Window..tak payah tunggu lama-lama dah... ^_^v

selamat mencuba!

4 berani bersuara:

Anarm said...

cuci laa pkai ccleaner..

nurr said...

dah cuci tp x jadi..smpai aku t'fikir2 adakah aku salah cuci smpai jd cmtu

Woofer Storm said...

sy cuci guna dynamo..hehee gurau. setakt ni laptop sy masih laju.hehe

follow kamu^^

Woofer Storm said...

sy cuci guna dynamo..hehee gurau. setakt ni laptop sy masih laju.hehe

follow kamu^^

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons