June 27, 2011

Tak Tahan Lagi !

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua

Tak tahan lagi! Apa yang aku tak tahan? Sabar..sabar…Meh aku nak cerita

Aku dah tak tahan stay kat tempat sekarang…Orang-orang kat sini close minded tak boleh nak cakap..Sangat-sangat melampau! Kampung aku pun tak macam ni. Mula-mula aku buat tak tahu je sebab malas nak ambik kisah sangat. Tapi makin lama aku terasa angin semacam je.. Hati aku memberontak!

Kisah 1
1 hari tu aku keje malam..Kalau keje malam selalunya aku pakai kasual je.. Malam tu aku pakai T-shirt berkolar lengan pendek paras siku dengan seluar. Malam aku tak kesah sangat pakai lengan pendek sebab aku sarung sweater kat luar. Nak jadi kan cerita malam tu, sampai ofis aku buka la sweater sebab panas. Yela datang keje jalan kaki.mau tak panas…exercise malam-malam… Kebetulan masa tu aku tak perasan ada sorang hamba Allah ni datang masuk ofis…aku tersedar aku pandang la kat pintu yang belakang aku..Lepas tu……….

Dia : Saya baru nak bagi salam tapi tak jadi sebab tengok awak pakai baju lengan pendek
Aku : ??? (berkerut dahi dengar die cakap macam tu)

Aku sentap tahap gaban bila ko cakap macam tu. Datang dari mana pulak peraturan tak boleh bagi salam kat orang pakai baju lengan pendek? Ko bajet ko alim je kan….aku rasa macam nak bangun lempang je muka ko…Bodoh giler! Opss bukan bodoh tapi bangang! Tapi tahap kesabaran aku masa tu masih tinggi..aku duduk diam smbil pujuk hati aku “ Sabar-sabar”.

Ko bajet ko alim sangat laa….kalau ko alim, ko tak kan datang rapat-rapat dengan aku..Ko tak kan cuit pegang tangan aku tengok tangan aku ade ape. Ko sape nak cuit-cuit aku??? Ko bukan muhrim aku pun..Tu la dia bila orang yang rasa diri tu bagus, sampai tak sedar diri tu pun khilaf gak! Huh! Sampai hari ni aku still terasa hati dengan ko…

Cerita 2
Satu petang tu aku masuk keje…aku siap-siap la macam biasa…Cuma mekap sikit sebab rindu nak berpenampilan macam keje kat KL dulu..Aku mekap tipis je sebab tak nak Nampak over sangat..eye shadow aku pakai kaler coklat,eye liner (pakai kt atas mata je), mascara pastu bluser sket..Tak nak nampak pucat sangat kan…Pastu kat ofis petang tu ada sorang mamat ni tegur………

Dia : Tebal mekap…Duk sini tak payah nak mekap..bukan duk kat kaunter depan pun
Aku : Untuk penampilan kan ( Malas nak jawab banyak-banyak sebab hati aku dah panas )

Punya nipis aku mekap, kalau amek gambo pun tak Nampak dia boleh cakap tebal? Rabun ke buta? Excuse me! Aku mekap bukan untuk tunjuk kat orang lain OK! Aku mekap untuk diri sendiri dan penampilan aku kemas…Huh!  Masa aku duk KL takde pun orang nak tegur kalau aku pakai mekap.. Kalau kat sini pakai sikit pun dah kena tegur…Hadoiiiiii!!!!!  Tension giler aku….kalau makin lama aku kat sini makin tak up-to-date aku…Lama-lama agaknya boleh sama macam orang asli yg kat sini..

Aku tak suka duduk kat sini! Tak suka! Aku nak balik KL balik! 



June 25, 2011

Beg Duit Kamu ada Ape?

Selamat Malam Semuaaaaaa......!!!!

Malam ni kita santai-santai je...Apa khabar Wallet/Purse korang? Kembung ke kempis? ehe...tak nak citer pasal tu..tapi apa yang ada dalam Wallet/Purse korang tu.. ?


Jom kongsi dengan Nurrstyle...Kita tengok apa yang korang ada.. Caranya mudah saja
  • Tulis Entry Pasal Wallet/Purse korang
  • Post kan link entry korang tu kat ruangan komen entry aku ni
  • Jangan lupa back link ke NURRSTYLE
Aku tak sediakan sebarang hadiah sebab ni bukan contest OK! Tapi secara tak langsung diharapkan dapat la menaikkan trafik blog kita semua ^_^ v

Jom Terjah Purse aku !!!

Takde la bersepah sangat pun..huhu....selalunya lagi teruk

Keluarkan satu-satu tengok apa yang ada

Resit-resit beli barang
Ni kira takde la banyak sangat..selalu lagi banyak...
Kalau dulu member aku selalu cakap aku ni suka sangat kumpul sampah sarap

Tiket Tren
Sejak aku bertukar ke Ofis aku sekarang ni aku kerap naik ketapi kalau nak balik kampung
Masa duk KL dulu naik kete je dengan adik aku atau "dia". Sekarang terpaksa la berdikari sikit..

Slip Bank

 Business Card

Macam-macam jenis Kad
Kad ATM je banyak tapi duitnye takde :p 

 Buku Akaun (Penting ni)

 Duit 
Yang ni wajib ada..paling kurang pun RM5

Tadaaaa!!!!!
Dah Kemas pun

Yang korang macam mana pulak? Jom la kongsi


June 24, 2011

Satu Cerita....

Assalamualaikum dan selamat sejantera semua……

Kepercayaan………Ke mana hilangnya? Kejujuran…………..Ke mana perginya?

Aku tercari-cari dan aku tertanya-tanya…..masih ada lagi kah kepercayaan dan kejujuran itu? Saban hari aku sentiasa siramkan kepercayaan itu agar ianya akan terus subur buat selamanya…Tapi kadang kala aku tidak dapat lari dari makhluk perosak yang sering kali cuba menghancurkan kesuburan kepercayaan itu….. Akibatnya….hati aku terguris dan terluka kerana makhluk perosak itu..

Kejujuran……jangan kau pergi kerana kepercayaan sangat memerlukan mu…. Tanpa mu, kepercayaan juga akan turut hilang……..

Aku selalu berdoa dan aku bersyukur dengan apa yang tuhan berikan kepada aku. Aku berharap tuhan akan berikan aku sebuah kebahagiaan di akhir hidup aku nanti……………



June 23, 2011

Man O Man

Man O Man!

When without money, eat at home with wife;
When have money, dine in fine restaurant.

When without money, ride bicycle;
When have money, ride exercise machine.

When without money, wish to get married;
When have money, wish to get divorced.

When without money, wife becomes secretary;
When have money, secretary becomes wife.

When without money, act like rich man;
When with money, act like poor man.

Man Oh Man, never tells the truth

Says share market is bad but keep speculating;
Says money is evil but keeps accumulating.

Says women are trouble-makers but desires them;
Says high positions are lonely but wants them.

Says smoking is bad but keeps partaking;
Says heaven is good but refused to go.

credit to : Buletin Integriti



June 17, 2011

Bini No.2,3@4?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua


Sebelum tu bersihkan fikiran korang semua dan jangan fikir yang bukan-bukan. Kat sini aku bukan nak bagitau aku nak jadi bini no. 2,3 @ 4…Korang silap! Bukan! Tak nak la aku…tak pernah terlintas difikiran aku.

Statistik sekarang ramai perempuan daripada lelaki kan? Betul tak? Tak tahu? Betul! Serius ok. Aritu aku ada baca surat khabar perempuan yang berumur 18-30 tahun sekarang sanggup jika menjadi isteri ke 2,3@4. Bukan sikit tau peratusan tu..hampir 90%.

Isteri-isteri kat luar sana jaga-jaga!

Diorang sanggup berkahwin dengan suami orang sebabnya:

• Matang

• Ekonomi stabil

Oh tidak! Aku tak nak hidup bermadu atau dimadukan ( macam lah aku dah ada laki kan ). Ehem-ehem..dah kahwin ke belum aku kena fikir gak..risau la kot-kot nanti ada plak orang ke-3. Actually bila sampai tahap ni aku jadi risau dan takut nak kahwin..Pulak dah!

Aku sebenarnya tak suka nak share apa yang jadi hak aku..tak kira la apa pun kan. Ni plak kalau suami…MEMANG TAK LAH! Contoh kan..ni contoh tau…jangan pulak ada lelaki kat luar sana yang sentap sebab perbandingan ni..ehe.. Korang share tak berus gigi korang? Korang share tak underware korang? Cuba bagitahu kat aku sape yang share… Aku sangat pentingkan hak peribadi aku. Jangan pulak korang cakap aku tolak poligami..bukan…! Aku cuma seorang perempuan yang tak mahu berkongsi!

Ni yang aku selalu bagitau…1 syarat untuk yang nak jadi suami aku

Selagi aku belum mati dan aku mampu tunaikan tanggungjawab aku sebagai isteri, si suami tak boleh kahwin lain.
Andai aku sakit atau tak dapat memberikan zuriat @ keturunan kepada suami aku, cari lah wanita yang lebih baik daripada aku dan kahwini lah wanita itu. Tapi lepaskan aku secara baik walaupun hati masih kasih dan sayang kerana aku tak mampu untuk menahan diri aku daripada perasaan cemburu dan iri hati. Aku tak mahu dengan perasaan itu aku akan menjadi isteri yang derhaka.

( Memang pasrah giler kata-kata ni…Hati tak payah nak cakap laa….jadi debu-debu la kalau benda ni berlaku kat aku. Doa kat tuhan agar mintak dijauhkan semua benda ni )



Dan tak sangka pulak aku kata-kata aku tu pun ade pulak dalam skrip citer “ Bila cinta bertasbih” kat TV Al-Hijrah @Astro. Syarat yang dikenakan untuk orang yang datang meminang sorang perempuan dalam citer tu. Takde sebijik sama tapi sipi-sipi dan ada sambung skrip ni sikit

"Saya hanya ingin seperti fatimah puteri nabi yang seumur hidupnya tidak pernah dimadu oleh Sayiddina Ali bin Abi Talib suaminya..Saya ingin seperti siti Khodijah yang selama berumah tangga dengan rasulullah S.A.W. juga tidak pernah dimadu.."

Orang lelaki selalu cakap nanti akan dapat “Payung Emas”. Payung emas tu akan dapat bila seorang isteri tiada sekelumit pun perasaan cemburu atau iri hati terhadap isteri suaminya yang lain. Ada ke perempuan macam tu? Kalau ada pun 1 dalam sejuta. Kaum perempuan juga hanya manusia biasa..punya hati dan perasaan…sejauh mana pun mereka cuba menahan tapi sekelumit perasaan itu tetap ada..Mungkin ada lelaki yang tak tahu dan tak selami betul-betul hati isterinya. Hati perempuan itu akan tetap menangis dan terguris tapi dia tetap tabah. Itulah seorang yang bernama wanita ( Nape aku tetiba emo ni? )

Oh! Jari-jemari ku please stop…jangan tekan huruf-huruf di keyboard lagi. Nanti lagi panjang aku duk tulis entry ni.. STOP!!


June 16, 2011

Di mana?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua

Alhamdulillah selesai sudah berkursus kat INTAN Wilayah Utara, Kedah..Harap aku akan lulus dengan cemerlang… Nak citer pasal sebelum, semasa & selepas berkursus..ahakz..gedik je nak stori mori

Sebelum
Tak tahu aktiviti nanti macam mana..packing baju sampai 2 beg.. Banyak giler baju kurung,t-shirt, seluar. Siap shopping tshirt dengan seluar lagi..takut tak cukup. Masuk bab kasut yang aku bawak.. 1 kasut sukan, kasut tutup nak g ofis, sandal jalan-jalan, selipar jamban. Kat situ dah 4 pasang. Pastu siap bawak iron..kot nanti tak kena 1 bilik dengan officemate aku..Pastu dengan towel tebal lagi,blazer bagai.. Time nak pegi perghhh berat giler beg nak kena bawak

Semasa
Sampai sana,daftar untuk check in…hambik ko! Bilik dah macam hotel ! Sia2 je aku bawak selipar jamban dengan towel tebal-tebal. Pegi kuliah tak pakai blazer pun..Yelaa tak kan laa aku plak yang beria-ria nak pakai..orang lain tak pakai pun!

Aktiviti pulak takde la padat sangat..so, banyak la baju yang tak guna..sia-sia je..penat je nak kena angkut beg!

Makan plak, Perghhh!!!! Marvellous wa cakap lu! Seafood semua yang fresh pastu besar-besar plak tu..Memang puas hati ::tumb up::

Selepas
Selepas hampir  10 hari aku kat sana, akhirnya time nak balik! Yeay!!! Seronok giler..memang dah tak sabar nak balik. On the way nak balik tu singgah kejap kat Tanjung Dawai.. Alang-alang dah datang Kedah singgah je laa…kawan-kawan aku banyak yang shopping keropok,ikan kering semua..Aku plak sibuk duk amek gambar bukti aka kenangan yang menandakan aku dah penah sampai sini..hehe








June 2, 2011

Kolot ke?

Assalamualaikum dan selamat malam semua

Kolot kah? Tadi online Facebook..then aku ternampak sorang kawan virtual aku ni upload 1 gambar dia dan dengan seorang lelaki. Kalau tengok-tengok kat atas katil dalam bilik hotel.

Lepas tu aku komen

Aku : Pehhh...selamba je
Dia : Tu kazen aku la..Lagi pun ramai lagi kat dalam bilik tu
Aku : Memang la ramai tapi ade yang salah paham nanti
Dia : Orang yang salah paham tu memang KOLOT !!!!!

Kolot? Perkataan tu menarik perhatian aku. Kolot ke bila orang salah faham gara-gara sekeping gambar yang macam tu? Sekeping gambar yang cukup dapat mengaibkan diri sendiri...Ish3x...

Actually aku bukan la alim sangat. Aku cuma insan biasa yang juga membuat kesilapan. Tapi kalau ada benda yang boleh aku tegur, aku akan tegur la. Tak elok mata aku nampak memang kena tegur la.. Cuba fikir kenapa nak mengaibkan diri sendiri? Tak sedar ke kat situ orang dah pandang serong. Secara tak langsung gak dah menjatuhkan maruah diri.

Aku penah baca kata-kata ni " Biarlah kita berkawan dengan orang yang kolot daripada berkawan dengan orang yang up to date kerana mereka akan membawa kita kepada kebinasaan"

Wallualam

***Maaf aku tak letak pic sebab tak nak mengaibkan sape-sape


Nora Elena - Wajib Tonton

Assalamualaikum dan Selamat petang

Actually aku still lagi pening-pening lalat masa duk taip entry ni...hehehe..tapi semangat punya pasal..kehkehkeh


Sekarang ni ada drama bersiri slot Akasia kat TV3 iaitu NORA ELENA. Setiap minggu dari hari isnin sampai khamis aku tak penah miss. Mesti ade depan TV sebab nak tengok citer ni. Actually citer ni adaptasi dari sebuah novel Kasih Yang Suci.



Mula-mula aku tengok citer ni sebab hero dan heroin handsome dan cute.. Ciss...gedik! Hahahaaha...Bila hari-hari dah follow melekat pulak..

Sinopsis Nora Elena
Nora Elena ( Siti Saleha ) ialah kisah seorang wanita yang telah diperkosa semasa berusia 15 tahun. Walaupun sukar untuk melupakan insiden hitam tersebut, kini beliau selesa menjalani kehidupan normal dan bakal mengahwini Idham ( Zul Ariffin ). Namun, keadaan telah berubah setelah bertemu Seth Tan ( Aaron Aziz).
Idham bercadang untuk membatalkan perkahwinan setelah menerima satu panggilan misteri yang menceritakan perihal Nora Elena yang bukan lagi seorang perawan. Seth Tan pula menawarkan diri untuk menjadi Pak Sanggup untuk menggantikan tempat Idham di dalam perkahwinan tersebut kerana masa semakin suntuk.
Konflik yang lebih mendebarkan berlaku setelah Nora Elena dan Seth Tan berkahwin. Nora mendapat tahu Seth Tan adalah lelaki yang menodainya 10 tahun yang lalu. Malangnya Nora Elena ketika itu mengandung anak Seth Tan.
Dapatkah Nora menerima dan memaafkan Seth yang sudah insaf dengan perbuatan silamnya? Apakah motif Seth mengahwini Nora?

Nak cari novel ke tak nak? Kalau dah beli nanti tak best la sebab dah tahu ending macam mana kan...Takpe2..kita tengok sampai habis dulu citer tu. Lepas tu baru beli buat koleksi


Jangan jadi Bodoh Sombong

Assalamualaikum dan selamat pagi semua

Hari ni aku stress sangat-sangat sampai nak muntah! Serius ok..aku tak main-main... Keje tak bape nak stress tapi bila kena dengan partner yang berlagak pandai dan bodoh sombong, tu yang buat aku jadi stress..

Cerita 1

Kau : Mana handphone ni.. Rasanya letak kat sini ( sambil cari-cari henfon )
Aku : tu kat situ ( sambil tunjuk kat satu sudut )
Kau : Macam mana boleh ade kat situ. Saya letak kat sini
Aku : Lupa kot. Salah letak
Kau : Mana boleh. Memang letak kat sini! ( confident je dengan muka berlagak )

**Abes tu kau ingat henfon tu jalan sendiri ? Ke ko cakap aku yang amek henfon ko letak tempat lain? Taw la keje 2 orang je..takde masa aku nak sentuh barang ko


Cerita 2

Jam 5.30 petang

Kau : Saya nak keluar kejap beli pen
Aku : Ok

** Pukul 7 lebih baru kau balik ofis...@#%$&*. Ko beli pen ke buat pen? Cuba kalau aku buat macam tu? Memang ko bising la kan

Cerita 3

Dia : Dengar cerita nanti ade kerani pengambilan baru. Lepas ni senang la keje
Kau : Masalahnya buat keje ke? Ntah2 semua keje kita yang buat
Aku : ......................

**Der....ko nak mengata pun agak2 laa...Ko ingat aku ni tak buat keje ke? Ko ingat aku datang keje tengok TV ke? Goyang kaki? Tolong la jangan pertikai keje orang...ko bajet ko macam bagus je

Cerita 4

Pukul 1.30 tengahari

Kau : saya balik dulu ye..ade hal
Aku : k

**Aku tak kesah pun ko nak balik awal. Tapi tulis la buku log serah tugas tu jangan nak harapkan aku sebab tu bukan keje aku..keje ko kan..Kalau orang lain tak tulis ko bising-bising, hempas-hempas barang. Tapi bila kau? Huh!

Citer lain-lain
  • Ko tak bape nak celik IT tapi ko tak mengaku kan...kan..kan...Ape salahnya kalau tak tahu tanya..tak jatuhnya kredibiliti kau tu. Dah la menaip pun macam siput..pelik aku..
  • Hari tu ko tengok ikon kat desktop pc belakang besau giler kan..pastu ko tak berani nak guna PC tu kan? Hahahaha..kelakar la ko ni
  • Dulu ko penah tanya kawan aku "BM masa SPM boleh berapa?" pastu ko tanya macam dia tu tak reti tulis BM. Penah ko uji aku ejaan perkataan dalam BI..ish3x...der...der.... Ape motif ko? Setahu aku la kan...aku, ko dan kawan aku tu..ko sorang je lepasan SPM. Ko buat kitorang macam kitorang ni bodoh der...ko sedar tak? ish3x..
  • Ko nak buat carta organisasi tapi ko nak pakai software yang dah lapuk. Aku pun tak penah dengar.. Ko pegi tanya kat clerk lelaki yang sorang lagi tu mana nak download software. Then clerk tu tanya balik kat ko " nape tak tanya aku & nape tak buat pakai word je". Ko nak tanya aku? Aci gigit jari laa..Der...der.....kadang-kadang jangan kita fikir kita yang terbaik. Kalau kita asyik berlagak nanti diri sendiri yang malu...
  • Kadang-kadang aku malas la nak layan orang bodoh sombong macam ni..buat sakit hati je..tapi bila dh depan mata tak boleh buat tak tahu kan..

Psssttttt : "Kau" dalam cerita ini adalah seorang LELAKI


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons