May 2, 2011

Check Saman

Assalamualaikum dan selamat pagi semua!

Tengah best tido tadi tetiba dapat call...ehem3x..tune suara biar tak nampak cam tengah tidur..hehehe..

"kat mana? Dah check belum?"

Aku cepat-cepat bangun sebab semalam ada orang suruh tolong check kan saman. Terus call member mintak tolong check kan. Tapi bila dah dapat, result keluar nama lain & tempat tu macam jauh pulak. Tapi aku tak tanya apa2 sebab semalam yang mintak tolong tu cuma bagi no plat kete. Bila aku tanya kete tu atas nama sape dengan no ic, die reply sms "Check je la". Aku diam je la...Yela aku kan tak tahu ape-ape sebab tu bukan keje aku. Huhh! Sabar je laa.....

Moral of the story : Kalau orang mintak bagi je la. Orang mintak tu bersebab bukan saje2 mintak. Kadang-kadang ada error masa check tu.Yela..sistem komputer kan. Sebab tu nak kena pastikan nama, no ic & plat kete tu orang yang sama. Lagi 1 saman ni boleh di trace melalui plat kete dan no ic. Tapi better guna no ic la kan sebab takde duplicate macam plat kenderaan. Yela kadang-kadang plat yang sama tapi kenderaan yang berbeza. Dan lagi 1 "SAYA YANG KEJE SITU KE AWAK YG KEJE SITU?"

"Dah dapat result tu tak reti2 ke nak cakap TERIMA KASIH? Bukan berharap sangat pun dan bukan susah pun sekadar ucap 2 patah perkataan tu"

2 berani bersuara:

ewanrani said...

nice info..im must check my saman...hehe

hot entries>>>Maharaja Lawak Minggu 5 : jozan terbaik

nurr said...

ye pegi check. takut blacklist plak. yg tahun lepas pun ade yg dh blacklist

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons