April 19, 2011

Perbezaan Blog Lelaki vs Perempuan

Hi guys!

Tengah duk blogwalking tetiba je aku terfikir nak share pasal ni. Sebelum tu nak tanya macam mana rupa blog korang? Dan macam mana yang korang suka?

Actually aku ni bukan reti atau pakar sangat kot nak buat template blog yang cantik-cantik. Saje je ni gedix2 nak komen..hahaha.. Kalau aku, aku tak bape suka blog yang agak messy. Macam la blog aku tak messy dan aku tak nak blog aku nampak macam budak-budak.

Ni antara perbezaan blog lelaki vs perempuan

LELAKI

  • Compact dan tersusun
  • Header cantik dan sesuai dengan blog ( tapi ade juga header yang beso gedabak)
  • Entry di tulis dengan kemas dan tersusun (Nampak mcm profesional)
Tapi tak semua blog lelaki macam yang aku tulis kat atas tu. Ada jugak yang messy, pastu font entry di center kan. Tempek gambo sendiri penuh kiri kanan. Terpulang la tu sebab blog dorang. Aku nak sibuk-sibuk nape? Hahahaaha

PEREMPUAN
  • Header besar gedabak dengan pic sendiri 
  • Entry pulak banyak tempek pic sendiri yang gedik2 ( Ni lom citer pasal tempek gambo bopren lagi)
  • Kalau takde muzik tak sah
  • Template paham2 sendiri sudah la...
  • Ada juga yang tersusun dan compact (Sedap je mata memandang)
Tapi macam yang aku cakap la...tak semua blog p'puan sama macam aku citer. Ade jugak yang lebih tersusun dan menarik.Sedap dipandang dan yang paling penting entry yang menarik untuk dibaca. Citer pasal blog orang blog aku pon bukan menarik sangat pun! Hahahahaha! 

Rajin-rajin la bertanya dan belajar dengan yang berpengalaman supaya Blog kita akan jadi lebih menarik. Lagi bagus kalau jadikan blog kita 1 rujukan atau tempat mencari maklumat dan bukan hanya blog sampah. Blog aku blog sampah ke? ce citer..ce citer..

Walaubagaimanapun,semua itu terpulang kepada penulis blog masing-masing. Semua ada citarasa tersendiri dan yang paling penting aku tak suka la nak baca blog sapa-sapa yang entry die asyik-asyik citer pegi situ sini dengan bopren. Pastu tempek gambo gedix2 dengan bopren (tak ada usur-unsur jeles ok!) Aduyaiii... Ingat ye semua entry atau gambar-gambar yang diupload ke dalam Internet adalah kekal walaupun telah di delete!


**Pssttt- ade 1 blog ni aku mmg tak suka giler nak tengok! Nape? Macam yang aku cakap kat ats tu la...Sabo je laa...


11 berani bersuara:

aku yang tak femes said...

aku ade satu blog yang ada sikit ciri2 ni :
"blog sapa-sapa yang entry die asyik-asyik citer pegi situ sini dengan bopren. Pastu tempek gambo gedix2 dengan bopren"

dah la kat fb pun ade citer diorang, kat blog puuuunnnn nak citer.

tapi ni bukan blog pempuan, ni blog LELAKI tau! aku malas nak sebut dalam blog aku, kang mesti dia terasa punye, sebab cuma blog dia sorang jek (dalam bloglist) suke citer pasal pakwe makwe dalam blog dia...

bukan tak leh citer tapi kalau setiap babak nak citer...sambut anniversary sebulan pun nak up entri... aku rase bukan aku sorang je yang meluat kot?

eh?? tetiba emo lak...hahaha

Anonymous said...

hahaha..xpe2 aku phm.. Btl la kdg2 meluat gak..citer sikit2 suda la..xde la nk meluat sgt..pastu siap de 'syg awk sgt' dan byk..eh bkn nk jeles la..tp phm2 la..cm yg blog aku knl ni p'puan..skali tgk bf lain..cuba lps 5,6 bln tempek gambo bf len plak..aduyai.. Aku follow pun sbb die yg suh follow. X follow kn trase plak... Tp skang xkesah la sbb die bkn nk ingt aku pon! Dlu2 b'ria2 je suh aku ajor wt blog..

/AKU MINTAK MAAP KPD SUME SBB T'REKRUT BLOG SAMPAH CMNI/

Mr.Kerro said...

yup, btul tu... mmg nyampah bila blogger asyik duk citer ttg boypren atau gelpren dia... mstu tobat xnk lawat lg..hehehe

gabanMorka said...

dulu mase mule2 blog, memang bersepak n serabut habis blog aku

tp we always learn kan

lme2 okey r

nurr said...

Mr.Kerero : taw xpe kan..

gabanMorka: Biasa la tu..blog aku dulu pun cmtu gak.masa mula2 baru nak blaja..skang pon still lagi belajar..cuba tgk blog aku, messy lg kan..kui3x

gabanMorka said...

xde messy sgt pun sbnrnye
keh3

aku yang tak femes said...

kalau kiter sound nanti blogger ni jawab, ko suke ko baca, kalau tak suke, tak payah la baca...

nurr said...

aku tak femes: tu la pasal...

♥sophie♥ said...

huhuhu,,betul tu betul,, nice entry !

Aie Putra style said...

salam dari aieputra.. baru join blog ni.. dan baru cuba2 utk berblog.. boleh la melihat blog saya http://lelakistyle.blogspot.com , blog mengenai fesyen dan keterampilan diri.. ada jual baju lelaki dan perempuan tapi belum msukkn lagi.. terima kasih.
http://lelakistyle.blogspot.com

nurr said...

sophie: tenkiu

Aie Putra: salam..orait..mcm taw2 je sy suke shopping on9 kan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons