April 23, 2011

Lelaki....Apa yang korang nak sebenarnya?

Assalamualaikum...Selamat Petang Semua..Panasnya petang ni...bahang sangat terasa.. 

Lately banyak sangat entry pasal lelaki vs perempuan..pastu kondem sesama sendiri. Actually tu sebenarnya atas diri masing-masing kot...huhu...sebenarnya aku pun ada jugak persoalan pasal lelaki ni...zaassss....Layannn.....!

Kenapa dengan lelaki ni??? 
  • Bila perempuan tu kurus lelaki tu cakap " Nape u kurus sangat? Tak cantik laa...tak sexy". Bila perempuan tu gemuk lelaki tu cakap "Nape tembam sangat ni? Tak cantik laa.."  Korang nak macam mana sebenarnya? korang ingat si perempuan ni tak tensen ke? 
  • Bila si perempuan ni up to date korang cakap " Pehal pakai2 camni? Cuba pakai simple2"    Bila perempuan pakai simple2 korang cakap " Awak ni tak reti nak bergaya ke? "    Kecik ati perempuan tu....die bergaya salah, tak bergaya pun salah. Korang nak apa? 
  • Sekarang ni fesyen tudung macam-macam kan...Yang perempuan mesti la nak cuba style baru cth Shawl . Apa salahnya kalau korang puji sikit cantik tapi korang boleh plak cakap " Ni fesyen ape ni? Dah2 tak payah pakai lagi. Mak cik saya pakai tudung lagi cantik tau tak. Cuba pakai tudung Elok2 sikit". Yang si perempuan ni punya la nak jaga hati si lelaki, pakai la tudung macam yang lelaki tu nak " Eee....x sesuai la awak pakai tudung ni..dah2 pakai tudung bawal je". Korang nak macam mana? Korang ingat si perempuan ni bahan ujikaji ke??? Dah la bandingkan dengan makcik..
  • Kalau si perempuan lambat pick up phone korang marah kaw-kaw..Tapi kalau korang lambat pick up phone takpe.. Apa korang ingat si perempuan ni tak reti bengang ke? Tapi sebab nak jaga hati korang, perempuan tu tak marah pun. 
  • Bila perempuan tu selalu sms tanya khabar, dah makan ke,buat apa ke...korang malas nak reply sebab bosan asyik tanya mende sama. Tapi bila dorang tak sms korang tanya " Tak ingat kat saya ke? Tak sms saya pun arini" Korang ni nape? Ape korang ingat si perempuan tu suka duk sms sorg2? 
  • Bila perempuan menjawab/betulkan apa yang korang cakap, korang marah tapi bila perempuan diam tak kata apa-apa korang marah jugak sebab rasa cakap dengan tunggul kayu. Korang nak macam mana?

Perempuan sebenarnya........

  • Kadang-kadang diorang dengar je cakap lelaki sebab diorang nak jaga hati & sayang kat laki tu
  • Diorang sebenarnya kecik hati tapi diorang diam je
  • Diorang ade jugak tak suka pasal perangai/penampilan si lelaki tapi diorang diam sebab terima lelaki tu seadanya.
  • Kadang-kadang dorang merajuk tapi korang xreti2 ke nak pujuk? Tak kan la nak bagitau "AWAK SAYA MERAJUK NI!"...please laa...alert la sikit si lelaki oiii 
  • Kadang-kadang depan lelaki, perempuan tu buat cool je..tapi lepas tu dia menangis . Korang tak tahu pon!
  • Kalau si perempuan selalu cakap risau pasal korang, dia betul2 maksudkannya..tapi korang menyampah sebab perempuan tu cakap camtu...kesian...

Macam aku cakap masa mula-mula td la..sume ni atas individu masing2..apa yang aku nak cakap kt semua, tak kira lelaki ke perempuan cuba la faham  hati yang lain dan sebelum buat sesuatu cuba fikir kalau benda tu jadi kat diri sendiri... Lu Pikir la Sendiri! 


4 berani bersuara:

h A n Y S said...

hmm..not all kot kan..hehe~;D

nurr said...

yup! not at all

wong said...

yeke???

emo sgt nie...hahaha

xsmua cam 2 kot....

nurr said...

wong, emo sikit2 je..hahhahaha...
yela x semua macam tu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons