April 11, 2011

Konsep Perkahwinan Impian

Malam ni rasanya nak cerita bab perkahwinan impian. Rasanya semua orang ada impian perkahwinan masing-masing tapi yang lebih nya kaum wanita la..Lelaki ada ke? Ntah tak pasti..ada kot.. Kalau dulu-dulu impian nak siapkan semua benda dengan hasil kerja tangan sendiri contohnya macam aku nak buat kad jemputan sendiri laa...nak gubah barang hantaran sendiri laa...adess...ingat senang ke? dan yang paling penting ada masa ke nak buat semua tu?? hehe..tak tahu lagi nanti difikirkan. 

Aku kalau kawen nanti nak kaler-kaler yang pastel..tak nak kaler terang-terang nanti tak nampak fresh.

Ni contoh kaler bunga tangan yang aku suka..haa..kaler macam ni laa...nampak segar..kalau nak kaler lain pon boleh tapi yang penting pastel..pink,purple ok gak gak..cantik


Yang ni pulak contoh kaler pelamin yang aku nak..background putih dengan bunga-bunga warna putih atau krim nak2 ijau..warna lain pun boleh tapi macam yang aku cakap laa...asal kaler pastel semua jalan..

Pastu kalau dulu-dulu selalu berangan nak pakai baju gaun pengantin kembang kaler putih dan impian tu aku still simpan sampai sekarang 



Agak-agak aku diberi ke kebenaran untuk pakai gaun macam kat atas ni? hahahaha..MEMANG TAK LA! Alaaa....boleh laa..boleh laa..takde la sexy sangat hehe..Kalau nak pakai pun mungkin pilih gaun yang sopan sikit bukan yang berkemban tu..yang atas tu rasanya ok sikit. takde la sexy sangat.   Saje je bagi alasan! hahahaha...

Tapi bak nasihat kawan aku tadi :

Jangan terlalu berangan nanti kamu akan rasa terkilan kalau tak dapat 
- ili nadiah
Ye baikkkkk.....cik ili nadiah! tapi saya sangat berharap apa yang saya impi akan jadi kenyataan 

3 berani bersuara:

aku yang tak femes said...

impian perkahwinan bagi kaum adam ialah : dapat kawin ngan bajet paling rendah...

kalau bole nikah je dah...

keh keh keh

nurr said...

hehehehe....aku pon rs camtu..kalau dapat bg duit hntaran sikit lg dorg ske kot

Nur Ain Emerald said...

Just to share..Mungkin busana yg terbaik adalah yang menutup aurat sebab ramai kot yg akan 'menonton'nya..1 lagi bab pelamin..lebih afdhal jika lokasinya di tempat yg tertutup contohnya dalam rumah utk sesi bgambar kenangan bsama kaum kerabat saja..

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons