March 30, 2011

March 29, 2011

Nuffnang!

Akhirnya berjaya jugak register Nuffnang setelah sekian lama mencuba! 

Sebelum kalau blogwalking asyik nampak banner ads nuffnag jew..nak jugak kan...



Takde pape nk citer just nk gtau berjaya register setelah m'cuba sejak bila ek? tahun lepas kot..ntah lupe...
Pastu duk bising2 kt anarm sebab x dapat register..macam la anarm tu owner nuffnang kan 

Yang penting skang dh berjaya.. Yey!

March 26, 2011

Website Contest

Actually aku terjumpe 1 website yang agak menarik minat aku..dan aku pon rs korg pon akan tertarik sbb website ni adakan contest utk mempromosikan website mereka..

Korang tengok la kt sni E-Base Works Forum. Kat forum ni korg berpeluang utk b'kongsi ilmu sambil menang RM600.. Fuhhh...sape nk bagi free2 kan... Ahaa...jgn suke dulu..sbb Ade syarat2 nya... Sume pertandingan mesti ade syaratkan.

SYARAT2
1. RM600 untuk sesiapa mempunyai followers lebih dari 200 orang dan paling tinggi
2. RM1000 untuk sesiapa yang mempunyai undi yang paling tinggi dalam artikal/tips yang dikongsi di discussion board

1 pemenang sahaja akan di cari bagi setiap kategori ^_^


Nk taw lebih lanjut korang pegi la kt website ni E-Base Works Forum aku malas nak citer banyak.


Pertandingan ni akan tamat pada 31 May 2011

Tunggu ape lagi cepat la sertai sekarang!



March 25, 2011

Feeling Bad!

Aku rasa teruk sangat2...serabai giler..mood takde.. 
S.U.C.K ! Masalah2...takde solution maybe..ntah laa...aku pon xtaw...dari semalam rasa cmni..balik kje kul 8 pagi tadi terus tido. Bangun kul 12 tghari, makan2, ngadap tenet jap..tapi xtaw ape nak buat.. Fesbuk sume aku da freeze..Arghhh lantak la! Aku tenet gak..blogwalking...tgk2 blog yang aku follow.. Tengok jam da pukul 4...tenet lagi sampai la kul 5.30ptg baru aku mandi..haaa...hambek ko! Dalam sejarah aku mandi lambat giler..Lepas mandi aku b'kurung dalam bilik smpai la skang.. Sehari suntuk aku dalam bilik jew....tak taw ape aku fikir...Aku abes kan masa aku camtu je...

Pastu duk dengar lagu Linkin Park- Waiting for the End, Justin Bieber-Pray, Bruno Mars-Grenade sampai lebam..biar telinga aku..netbook aku..ske ati aku la nk replay banyak mana pon..ade aku kesah? takde pon aku kacau sape2 kan

Hidup...hidup....sampai bila nak macam ni? rs cam x guna jew! Ntah nape aku rasa takde orang yang dapat selami & rasai ape yang aku rasa.. Feeling bad.. Nak luah kt sape2 pon bkn ade yang paham kot dan takde sape yang dapat tolong...ARghhhhhh!!!!!!!

Am I stupid? har...har..har...or Am I Crazy? Please Help me....! 

Kunci Sebuah Perhubungan

Tetiba mood rasa nk tulis entry ni lepas deactivated my FB acc..huhu.. Setelah di research rata2 mengatakan KOMUNIKASI merupakan kunci utama dalam sebuah perhubungan.. Erm.... Research lagi pastu terjumpe ni >>> PETUA PERKAHWINAN BAHAGIA dan aku sangat tertarik dengan entry tu...

Selain daripada KOMUNIKASI, dalam sebuah perhubungan itu perlu ade :

1. KEPERCAYAAN
Tanpa kepercayaan juga sebuah perhubungan itu akan hancur.. Kadang2 akibat sikap tidak percaya terhadap pasangan masing2 akan tercetusnya pergaduhan. Perasaan kesal dan marah akan dirasai oleh org yg dituduh melakukan sesuatu perkara yang tidak dilakukannya dan org yang menuduh juga.

2. KEJUJURAN
Setiap pasangan perlu jujur bila telah diberi kepercayaan penuh oleh pasangan masing2. Tapi ramai yang amek kesempatan atas kepercayaan tu. Kesian kpd pasangan itu...ditipu...dan ditipu....sedih bukan? Cuba letakkan diri di tempat sebelah pihak yg ditipu..ape yg korg rs..Jadi, jgn tidak jujur pada pasangan korg..

3. KASIH SAYANG
Kasih sayang bukan hanya perlu ada sebelum kahwin sahaja. Semailah ia supaya bertambah walaupon selepas kahwin. Jangan jadikan alasan untuk menunjukkan kasih sayang itu.. Tapi ada juga sesetengah orang yang m'beri alasan tidak dapat nk tunjukkan kasih sayang sebab PENAT BEKERJA, SIBUK DGN ANAK dll.

Soalan:

  • Adakah kamu masih mencium pipi isteri kamu sehingga sekarang sewaktu pegi @ balik keje?
  • Adakah si isteri masih menunggu & menyambut kepulangan si suami balik kerja sehingga sekarang?
  • Adakah si suami sayangkan anak lebih dari sayangkan isteri?
  • Adakah kamu masih sayangkan isteri/suami kamu seperti sebelum kahwin & sehingga sekarang?


4. HORMAT MENGHORMATI
Si suami dan isteri perlu hormat menghormati satu sama lain. Tidak kira lah samaada hormat t'hadap sesuatu pandangan atau keputusan pasangan masing2.

Aku rasa masih banyak lagi kunci2 sebuah perhubungan ni..Tapi ni je la yg dapat aku bagi.. Ape2 pendapat korang share2 la ye...

Bagi aku sendiri, aku sangat berharap suatu hari nanti semua ini akan terus mekar dalam perhubungan aku nanti. Harap sangat2 kasih sayang,kejujuran dan kepercayaan tu bukan hanya akan ada sebelum kahwin tapi biarlah sampai bila2. Tapi macam mana kalau kepercayaan dan kejujuran tu tak wujud sebelum kahwin??

Menurut sumber yang dipercayai:

Sebuah perhubungan itu tidak akan berjaya tanpa kepercayaan & kejujuran..






RENUNG2KANLAH....

SEMOGA ALLAH SENTIASA MEMBERI KITA KEBAHAGIAAN

March 15, 2011

Rahsia Editing Skill Jurugambar Profesional

Lately trend remaja2 dan muda mudi sekarang sudah berubah.. Masing2 ingin mempunyai Kamera DSLR sendiri dan ramai yang teruja untuk meng'edit' gambar yang telah di snap oleh oleh kamera masing2. Editing sesuatu gambar itu akan menjadikannya semakin menarik dan bermakna..

Korang mesti nak blaja macam mana nak edit gambar2 supaya lebih menarikkan? YANG DH OTAI TAK PERLU BACA..ni khas untuk NEWBIE!


Adakah Masalah Berikut Pernah Berlaku Kepada Anda?
  • Terfikir-fikir macam mana jurugambar itu edit gambar jadi lawa.
  • Terasa malu tidak reti edit.
  • Saya ada DSLR tapi tak reti edit.
  • Ingin meng’impress’ rakan2 anda
  • Tercari-cari di internet tapi tiada.
    Adakah anda hadapi masalah seperti di atas?Jika ya..apakah usaha anda untuk keluar dari masalah ini?
    • Cari di internet
    • Tanya rakan2 anda
    • Cuba-cuba sendiri
    • Sertai kursus editing

    So, aku nk Share cmne cara-caranya...KLik Banner yg kt bawah ni

    Ebook Fotografi-Ebook Editing Jurugambar Terbongkar (Saiful Nang,Chottouch,Chase Jarvis)

    GUD LUCK!


    March 14, 2011

    Hadiah dh sampai

    Hari tu join Contest 5 Tabiat Saya dan terpilih sbg pemenang...maseh k'wawa...

    Malas nk ckp banyak2..just nk post pic adiah..BRooch n Frame handmade

    March 11, 2011

    PC Brand (Survey)

    Malam ni tetiba jew nk wt survey pasal PC/Laptop/Netbook yg menjadi pilihan pengguna2 di Malaysia. Mungkin ni juga boleh dijadikan salah 1 info kepada sesiapa yang merancang untuk membeli PC/Laptop/Netbook baru. Saje2 post kt status fesbuk..nmpknye ade yg reply..tQ2

    Bukan senang nak pilih dan yang penting sama dengan kehendak dan tujuan pc/laptop/netbook yang kita guna. Mesti ade yang pening2 lalat dan rambang mata nak pilih Oleh itu, adalah bagus sekiranya kt umah lagi dh set nk beli yg mn 1

    Di sini saya senaraikan beberapa brand serta sebab2 yg menjadi pilihan mereka. Tapi brand2 ni tidak mengikut susunan:


    DELL
    Chomprak PuyuDell mantop.. Lektop Dell..i gune 7taun gune tnpe rosak..Sume model hebat.. Main game grafik smart.. Ringan dan padat.. 24/7 on tadak masalah..Lepas 5taun bru bateri stat2 nk kong..Sgt puas ati..Thumbs up to Dell..


    Muhamad Amirullahdell ... mmg terbukti ...online order... byak dia bg OS ori.. upgarde free.. warranty .. kalo rosak xpyah nk g anta .. tp technician dell turun cari locate problem fre FOC


    ASUS

    Hasz Jackbrand asus..

    yang aku pkai skang nie model k401j..

    ok jer.. 24/7 aku on... still sejuk je,,,
    x pnas pown.. sebab die 25% cool...



    kelemahan model nie
    grafik x power sebab pakai grafik intel GMA4500M..
    kalo stakat nk buat kije biase2 ngan fotoshop sket2 boleh la...
    tp kalo nk main macromedia flash ngan after effect better cari brand asus gak tp yang pakai Nvidia.. processor intel baru best.. 


    bg aku kalo yang netbook kecil, aku kurang sket...
    1 sebab.. kalo windows corrupt.. nk fomat susah sebab x de cd/ dvd rom.. kena pakai external converter atau pon pakai usb.
    nie just my opinion...


    COMPAQ


    Hasz Jack
    aku penah jugak pakai laptop band compaq cq40-115AU..

    tp rosak sebab processor amd.. cepat panas...

    TOSHIBA



    Hasz Jack
    toshiba : grafik bagus.. sound cantek... tp speaker cepat rosak.. 



    MAC BOOK PRO



    Ellypunkykalau aku, pc aku pilih DELL, tahan lasak,

    tp kalau nak graphic best, MAC BOOK PRO lah!! tapi handling OS dia agak pening sikit bg yg x x biase pakai apple product!


    graphic dia, ya Allah, mmg cantik! aku pakai MAC dah 10 tahun x pernah complain, nak format dia mmg lain sikit je, tp x susah, ye la cume mac book tu mahal la





    Yang atas ni hanya pendapat beberapa orang responden saje. mungkin ade pengguna lain yang mempunyai pandangan dan pendapat yang berbeza. Macam aku sendiri, Netbook Asus Eee Pc (Intel Atom, Dual Core CPU) yang jadi pilihan aku. Ape pon yang menjadi pilihan kamu sume, itu kehendak masing2..tepuk dada tanya selera. 



    Yang penting sebelum membeli, fikir dulu keperluan dan rajin2 la survey tanya pendapat org2 yg berpengalaman supaya nanti xde la nyesal salah beli kan 








    March 8, 2011

    love in my life: CONTEST LUV MAKE UP

    Tengah2 duk blogwalking tetiba terjumpa blog ni NUFF CORNER . Blog ni agak menarik perhatian aku sebab ade contest plak... syarat2 nya xde la susah mana pon..just letak pic sebelum dan selepas mekap... pic aku yg dh mekap banyak...yg belom agak susah nk ade..godek2 netbook ni terjumpe pic pegi opis x mekap... zasss  layannnnn.....!


    sebelum mekap

    Tadaaaaa......!!!!


    Yang kt bawah 2 keping tu da lepas mekap... yg atas pic masa tunang..yg bawah tu pic baru jew mekap pasal bosan2 xde wt ape..ehehe




    suke2 tag : Cik Kala, Ema angah



    March 3, 2011

    5 Tabiat Saya!

    Saya sebenarnya patut post entry ni beberapa hari lalu tapi takde kesempatan. Maseh ye Cik Kala sbb tag saya..sekurang2nya dapat la saya update blog saya yang x bape nk aktif ni..huhu

    Wahhh...siap leh menang adiah lg...jom kita tengok cara2 nya :

    PERATURAN TAGGING 5 TABIAT SAYA

    1. Link kan entry ini ke blog anda
    2. Senaraikan tabiat anda
    3. Tag 5 orang untuk senaraikan 5 TABIAT MEREKA pula
    4. Dah selesai, link kan entry anda itu kt ruangan COMMENT entry ini ( kat blog kak Wawa )

    Tarikh tutup: 4hb Mac 2011
    Entry anda akan diundi secara rawak dan diberi gift oleh k'wawa :) 


    5 TABIAT SAYA


    Saya lebih pentingkan tido daripada makan atau kuar g jalan2 kalau saya rasa terlampau penat

    kalau mood makan saya tetiba datang, saya akan makan & makan tanpa henti

    kalau org atasan marah (kt ofis) saya akan mendengar tanpa menjawab ape2 walaupun saya taw saya x buat salah


    org2 bleh ckp ape saje pasal saya...tapi jangan sampai limit kesabaran saya berada pada tahap maksimum


    saya paling tidak suke dengan org yang suke tanya soklan terutama pasal lifestyle dan mende peribadi. Kalau aku jawab acuh x acuh tolong paham ye!

    Ni jew la serba sedikit tabiat saya...ade byk lagi tapi org mintak 5 jew kan

    skang ni tengok plak ape tabiat 5 orang yg di tag ni:
    1. Ema Angah
    2.Anarm
    3. Juan Jutawan
    4. Ellis Suriyani
    5. Firdaus

    SEMOGA B'JAYA!


    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

     
    Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons